SEGRE

Un home de 23 anys detingut en relació amb l'atemptat de Manchester

Les forces de l’ordre creuen conèixer la identitat del terrorista suïcida

El centre comercial Arndale a prop del MEN Arena a Manchester

Un home de 23 anys detingut en relació amb l'atemptat de ManchesterEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 23 anys ha estat detingut aquest dimarts en relació amb l’atemptat perpetrat ahir a la nit al costat de l’estadi Manchester Arena, ha informat avui la Policia d’aquesta ciutat. En l’atac, ocorregut al terme d’un concert de la cantant nord-americana Ariana Grande, 22 persones van perdre la vida, entre elles diversos nens, i 59 van resultar ferides.

L’arrestat, la identitat del qual i nacionalitat no han estat facilitades, va ser retingut pels agents al sud de Manchester, segons un breu comunicat de les forces de l’ordre.

A més, un altre home també ha estat detingut avui al centre comercial Arndale de Manchester, però de moment no està relacionat amb l’atac d’ahir a la nit al costat de l’estadi.

La Policia de Manchester no ha aportat més detalls de la investigació, encara que la primera ministra britànica, Theresa May, ha dit avui que les forces de l’ordre creuen conèixer la identitat del terrorista suïcida, però va advertir que fins i tot no pot ser revelada.

May ha presidit avui en la seua residència oficial de Downing Street, a Londres, una reunió del comitè d’emergència Cobra, format pels principals ministres i representants de la Policia i els serveis secrets, per abordar els detalls de l’atac.

Després d’aquesta reunió, la cap del Govern conservador va viatjar immediatament a Manchester, on unes 59 persones romanen hospitalitzades amb ferides de diversa consideració. "Sabem que un únic terrorista va fer detonar un artefacte explosiu improvisat prop d’una de les sortides del lloc, elegint deliberadament el moment i el lloc per provocar una matança màxima i ferir i matar indiscriminadament", va afirmar la primera ministra davant de Downing Street.

L’amenaça terrorista contra el Regne Unit roman en "severa", la segona més greu, i que significa que és probable que es produeixi un atac al país. L’atemptat va ocórrer poc després de les 21.35 GMT al terme del concert d’Ariana Grande, fora del recinte de l’estadi, quan la gent estava abandonant el lloc.

tracking