SEGRE

CAS PALAU CORRUPCIÓ

El Consorci del Palau acusarà CDC pel vot de Barcelona i del ministeri

La Generalitat, finalment, s’absté

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vot favorable dels dos representants del ministeri de Cultura, afegits als dos de l’ajuntament de Barcelona i a l’abstenció de la Generalitat, van portar ahir el Consorci del Palau de la Música a canviar la seua posició i a exercir l’acusació contra Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) en el judici per l’espoli del Palau.

En una reunió extraordinària del Patronat del Consorci del Palau de la Música, convocada per l’ajuntament de Barcelona, es va produir una nova votació en la qual es va decidir, per una majoria de cinc vots a quatre, al costat de les tres abstencions de la Generalitat, que l’entitat musical s’adhereixi a l’escrit de conclusions del fiscal, que acusa Convergència de lucrar-se amb l’espoli del Palau de la Música. Juntament amb els vots del ministeri de Cultura –que no havia assistit a la reunió anterior– i el canvi de criteri de la Generalitat –que anteriorment hi havia votat en contra–, va resultar també decisiu el vot d’un representant de l’Orfeó Català, mentre que els altres quatre que té l’associació van votar-hi en contra. El canvi de posició de la Generalitat de Catalunya es va produir després que el Parlament aprovés la setmana passada, amb el suport d’ERC i de tota l’oposició, dos propostes de resolució presentades per Catalunya Sí que es Pot i la CUP, en les quals s’instava el Govern a canviar d’estratègia i acusar CDC pel cas Palau a través del Consorci.

Els dos representants del ministeri de Cultura van decidir votar a favor de l’acusació contra CDC

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va celebrar que el Consorci del Palau de la Música hagi decidit acusar Convergència Democràtica de Catalunya: “Guanya la democràcia”, va declarar.

Per la seua part, el diputat de la CUP Benet Salellas va titllar de “covardia política” la decisió de la Generalitat de Catalunya d’abstenir-se.

tracking