SEGRE

Presó sense fiança per a Sandro Rosell pel blanqueig de comissions del futbol brasiler

La jutgessa també ha dictat l’ingrés a la presó de l’advocat i polític andorrà Joan Besolí

Sandro Rosell durant una visita a Lleida.

Detingut l'expresident del Barça Sandro Rosell per blanqueig de capitalsSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jutgessa de la Audiencia Nacional Carmen Lamela ha enviat a presó sense fiança l’expresident del Barcelona Sandro Rosell acusat de quedar-se amb 6,5 milions d’euros, que després va blanquejar a Andorra, de la venda de drets audiovisuals de 24 partits amistosos de la selecció brasilera de futbol.

La jutgessa ha pres aquesta decisió després de prendre declaració a Rosell i a la resta de detinguts en l’operació Rimet, dels quals també ha dictat l’ingrés a la presó de l’advocat i polític andorrà Joan Besolí, per haver creat empreses al Principat amb què es van blanquejar els diners.

L’import total dels diners desviats per aquests partits, que es va pagar a una empresa àrab de l’Illes Caiman vinculada al bilionari saudita Saleh Kamel, van ser gairebé 15 milions d’euros, dels quals l’expresident de la Confederació de Futbol Brasiler (CDF) Ricardo Teixeira va cobrar uns altres 8,3 milions.

Rosell, juntament amb la resta d’investigats, formava part d’una organització criminal amb àmbit transnacional que "es va dedicar a blanquejar diners procedents de comissions il·lícites", segons sosté la jutgessa, que ha deixat en llibertat als altres tres detinguts dimarts passat en l’operació.

Es tracta de la dona de Rosell, Marta Pineda, que va quedar en llibertat després del registre de la casa del matrimoni i contra qui avui ningú no ha demanat cap mesura; el testaferro de Rosell a Espanya, el ramader Andreu Ramos (cunyat de Besoli) i el seu exsoci libanès Shahe Ohannessian.

La magistrada tan sols ha decretat contra aquests dos últims mesures cautelars consistents en compareixences mensuals al jutjat i prohibició de sortir d’Espanya.

El vehicle policial que ha portat Sandro Rosell a l'Audiència Nacional.

Presó sense fiança per a Sandro Rosell pel blanqueig de comissions del futbol brasilerEFE

tracking