SEGRE

CORRUPCIÓ PRETÒRIA

Relaten pressions de Muñoz a Santa Coloma pel ‘cas Pretòria’

Una extinent d’alcalde assegura en el judici que l’exalcalde els ocultava informació || L’acusat va titllar d’“imbècil fastigosa” una exinterventora

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’extinent d’alcalde de Serveis Territorials de Santa Coloma de Gramenet, Carmen Moraira, va acusar l’exalcalde del municipi Bartomeu Muñoz d’haver “ocultat informació” a alguns companys de partit en relació amb l’operació Pallaresa. Durant la sessió del judici del cas Pretòria d’ahir, Moraira va explicar que l’alcalde “pressionava la resta del govern municipal en relació amb els terminis i procediments relacionats amb les modificacions urbanístiques que es van aprovar en el ple municipal sobre els terrenys de la Pallaresa”. En aquest sentit, Moraira va assegurar que a Muñoz li interessava que hi hagués “precipitació”, i per això convocava plens extraordinaris just abans de les vacances d’estiu, Setmana Santa o Nadal.

La responsable de l’àrea de Territori de Santa Coloma durant els anys en què es van realitzar les operacions investigades en el cas Pretòria va reconèixer haver pecat d’ingenuïtat per haver confiat en el llavors alcalde, així com en altres companys de partit.

Per la seua part, l’exinterventora del consistori entre el 2006 i el 2010, Maite Carol, va denunciar l’opacitat de l’ajuntament en relació amb les esmentades modificacions urbanístiques que van incrementar el preu dels terrenys. “Alguna cosa m’imaginava, però no d’aquestes dimensions”, va revelar quan va explicar el moment en què es va adonar que la requalificació de la Pallaresa aprovada per l’ajuntament “perjudicava” l’interès públic i només beneficiava els interessos privats dels promotors.

Davant d’un nou intent de requalificació el 2009, Carol es va negar a informar-ne favorablement. Va denunciar que va rebre pressions perquè firmés a favor de la modificació d’usos de la Pallaresa i va dir que li van arribar a posar el bolígraf a la mà. Carol, que l’exalcalde de Santa Coloma va titllar d’“imbècil fastigosa”, segons es desprèn d’escoltes telefòniques reproduïdes en el judici, va concretar que la seua intenció era únicament conèixer el preu del sòl el 2001, el 2004 i el 2009 i que el secretari de l’ajuntament Francisco Javier Ezquiaga i els tècnics van manar destruir un informe que concretava que el valor havia passat de 10,5 a 30 milions d’euros.

tracking