SEGRE

INVESTIGACIÓ

Rosell nega el blanqueig de diners i diu que els va guanyar de forma legal

Ell i el soci d’Alàs, avui dijous davant la magistrada

Policies nacionals i guàrdies civils, dimarts davant del domicili barceloní de Sandro Rosell.

Policies nacionals i guàrdies civils, dimarts davant del domicili barceloní de Sandro Rosell.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident del FC Barcelona, Sandro Rosell, va negar aquest dimecres haver comès el blanqueig de capitals pel qual va ser detingut dimarts juntament amb quatre persones més, entre elles un soci seu d’Alàs (Alt Urgell), i va assegurar que va guanyar els diners “lícitament”. Així ho va explicar als periodistes el seu advocat, Pau Molins, després de declarar durant tres hores davant de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional a Barcelona.

Després d’aquesta declaració, el van traslladar a Madrid per passar a disposició de l’Audiència Nacional avui dijous, on ha de declarar al costat dels altres tres detinguts, entre ells el soci d’Alàs (vegeu SEGRE d’aquest dimecres). Dimarts també van detenir l’esposa de Rosell, Marta Pineda, però va quedar en llibertat amb càrrecs, a diferència dels altres quatre arrestats, que fa 48 hores que estan detinguts.

L’expresident lleidatà del Barça diu que els diners va obtenir-los de forma legal amb negocis al Brasil 

Pau Molins, advocat de l’expresident lleidatà del Barça, va dir aquest dimecres que l’interrogatori a Rosell “ha anat molt bé” i que el seu defensat “es troba perfectament i amb ganes d’explicar-se davant de l’Audiència Nacional, que coordina la investigació”.

El lletrat va assegurar que “no hi ha hagut blanqueig de capitals, perquè es tracta de diners obtinguts lícitament”, i que el blanqueig implica ingressos procedents d’un delicte o diners obtinguts irregularment, la qual cosa ha negat que es presenti en aquest cas. Molins va afegir que Rosell tenia una societat de màrqueting esportiu “i cobrava la seua remuneració pels treballs que feia. Això és absolutament legal”.

Rosell i la resta van ser detinguts per integrar una xarxa amb què presumptament van blanquejar 15 milions d’euros arran de la venda dels drets d’imatge de la selecció brasilera de futbol a una societat amb seu a Qatar.

tracking