SEGRE

Moren 28 persones per un tiroteig contra un autobús de cristians coptes a Egipte

Una altra vintena de persones va resultar ferida

L'autocar que transportava cristians coptes a Egipte que ha estat atacat.

Moren 28 persones per un tiroteig contra un autobús de cristians coptes a EgipteEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 28 persones van morir aquest divendres i dos desenes van resultar ferides per un tiroteig perpetrat per un grup d’homes contra un autobús de cristians coptes a l’oest del poble egipci d’Al Adua, a la província de Minia (sud), va informar una font de seguretat Efe.

L’atac va tenir lloc quan l’autobús, que transportava a aquests cristians coptes, es dirigia al monestir de San Samuel, a pocs quilòmetres d’Al Adua, per una carretera del desert Occidental egipci. La font va assegurar a Efe que deu homes armats, que es trobaven a quatre cotxes (tres segons el Ministeri d’Interior), van envoltar l’autobús i van començar a disparar arbitràriament mentre el vehicle circulava per un camí proper a Al Adua en direcció al monestir.

Els ferits van ser traslladats a tres hospitals als pobles de Magaga, Al Adua i Bani Mazar, a la província de Minia, mentres la policia ha imposat un cordó de seguretat a la zona i duplicat els seus esforços per donar amb els assaltants.

Segons la font, entre les víctimes també hi ha nens, encara que no va especificar una xifra. Fins al moment, cap grup no ha assumit l’autoria de l’atac.

En un comunicat, l’Església Copta ha mostrat la seua tristesa per l’atemptat ja que "sent el dolor juntament amb tot el país per aquesta violència i aquest mal, el blanc del qual ha estat el cor d’Egipte i la seua unitat nacional". Així mateix, va afirmar que els responsables han de ser detinguts "el més ràpid possible" i que té l’"esperança" que es prenguin les mesures necessàries per evitar els perills d’aquest tipus de successos, que "deformen la imatge d’Egipte i causen un gran dolor als egipcis".

La minoria cristiana copta ha estat víctima de nombrosos atemptats en els últims mesos, com el passat 9 d’abril, Diumenge de Rams, quan el grup terrorista Estat Islàmic (EI) va cometre dos atacs a les catedrals de Sant Jordi, a la ciutat de Tanta (delta del Nil), i de Sant Marcos d’Alexandria (costa mediterrània), en els quals van morir 46 persones.

Així mateix, el passat 11 de desembre un terrorista afiliat a l’EI es va fer explotar a l’interior de l’església de San Pedro, ubicada al costat de la catedral copta del Caire, i va matar una trentena de fidels, la majoria dones i nenes.

Els coptes egipcis representen entre el 10 i el 12 per cent de la població, i concretament, Minia compta amb el major nombre de fidels d’aquesta comunitat al país.

tracking