SEGRE

SUCCESSOS

Dotze detinguts per una estafa amb falsos anuncis de lloguer a internet

Més de mig centenar de víctimes

Dotze detinguts per una estafa amb falsos anuncis de lloguer a internet

Dotze detinguts per una estafa amb falsos anuncis de lloguer a internetEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut dotze persones a les ciutats de Madrid i Barcelona per pertànyer a una xarxa que presumptament va estafar més de 75.000 euros amb falsos anuncis online de lloguers amb l’ajuda d’un expert falsificador de documents, una altra de les activitats del suposat grup criminal.

Les víctimes superen el mig centenar -55- i s’ubiquen a Espanya però també en països estrangers com el Japó, Austràlia, Nova Zelanda, els Estats Units, Alemanya i França.

Segons ha apuntat el cos en un comunicat, la trama de falsificadors operava des de Madrid -on es van realitzar onze de les dotze detencions- i era capaç d’elaborar els papers fraudulents en poques hores.

Els detinguts introduïen els anuncis d’habitatges a coneguts portals immobiliaris d’internet i tenien clients tant a Espanya com a l’estranger, als que demanaven una transferència inicial a través d’empreses de tramesa de diners generalment per sobre dels 1.000 euros com a prova de la seua solvència econòmica.

A continuació, sol·licitaven a les seues víctimes un justificant per conèixer dades de l’estafat, amb els que elaboraven un documents d’identitat fals per fer-se passar per aquesta persona i retirar l’efectiu.

A més d’aquest frau, la xarxa venia per entre 300 i 500 euros documents falsificats per entrar de forma il·legal al país, simular situacions administratives legals o cometre fraus. La xarxa va arribar a cobrar 3.000 euros per alguns d’aquests papers.

Els integrants de la xarxa d’estafadors rebien una comissió en funció de la seua tasca.

Les investigacions de la Policia Nacional van començar quan els ciberagents van detectar l’existència d’anuncis de lloguer d’immobles a coneguts portals d’Internet i els van relacionar amb nombroses denúncies d’estafes, la majoria d’elles superiors a 1.000 euros.

Els investigadors van localitzar al domicili de l’arrestat, a la localitat madrilenya de Móstoles, un complet laboratori en el qual produïen els documents il·lícits.

Comptava amb ordinadors dotats d’avançats programes d’edició, impressores, una plastificadora, una premsa, segells humits i secs, llum ultraviolada, diferents tintes i altres materials per a les seues activitats il·lícites, així com diversos documents falsos ja elaborats.

A més, els policies van efectuar vuit escorcolls en els quals, a més del material confiscat al laboratori, es van intervenir diversos mòbils, targetes d’identificació d’abonat, equips informàtics, documents de comptabilitat, justificants de cobraments fraudulents, factures falsificades i contractes de comptes bancaris oberts amb documents falsos.

La Policia Nacional ha recordat, que, per evitar ser víctima d’estafes relacionades amb el lloguer d’immobles, és convenient revisar les dades del llogater i les característiques de l’immoble, així com contactar directament amb l’anunciant.

També aconsella no enviar documents d’identitat o d’un altre tipus escanejats per evitar que els estafadors utilitzin aquesta documentació per usurpar la seua identitat i tramitar els lloguers a través de pàgines especialitzades que utilitzin filtres per admetre els anunciants i mitjans de pagament segurs.

tracking