SEGRE

CORRUPCIÓ TRIBUNALS

El tribunal rebutja la petició del Consorci d’acusar Convergència

Per estar fora de termini i per evitar una eventual nul·litat del judici

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tribunal que jutja el cas Palau va rebutjar ahir la petició del Consorci del Palau de la Música de canviar les seues conclusions, que ja havia presentat, per acusar ara CDC en el procés judicial. El tribunal va esgrimir que no admetia a tràmit les noves conclusions del Consorci perquè considera que està fora de termini per acusar Convergència. A més, pretén evitar que en el futur el judici es consideri nul. Just abans de començar el torn de les defenses per presentar les seues conclusions definitives, el lletrat de la Generalitat, representant al Consorci, va demanar poder acusar CDC, la qual cosa el Consorci va deixar de fer quan CiU va arribar al Govern l’any 2010.

Ahir es va adherir parcialment a la petició de la Fiscalia contra l’extresorer de CDC Daniel Osàcar i Convergència per poder obtenir els 6,6 milions d’euros que CDC s’hauria embutxacat en comissions irregulars de Ferrovial a través del Palau.

L’acusació popular, exercida per la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), va donar suport a la demanda i considera que la gestió de conclusions definitives de les acusacions encara no havia finalitzat fins que no comencés el tràmit de les conclusions definitives de les defenses.

En canvi, el fiscal i la Fundació del Palau es van oposar a la petició del Consorci, ja que consideren que ja no és el moment processal oportú.

Per la seua part, el Ministeri Públic va proposar que la petició per recuperar els diners es porti a terme en el tràmit dels informes finals, que s’iniciarà dilluns vinent. També s’hi van oposar totes les defenses. Els més taxatius van ser els lletrats d’Osàcar i de Fèlix Millet, al considerar que el tribunal no ha d’estar “a mercè de criteris polítics”, van sentenciar.

Després de deliberar uns minuts, el tribunal va rebutjar la petició del Consorci perquè el tràmit ja havia conclòs. “No es pot fer enrere”, va assegurar la magistrada Montserrat Comas, ja que això podria arribar a provocar la nul·litat de tot el procés.

El tinent d’alcalde de l’ajuntament de Barcelona Jaume Asens va avançar que el consistori demanarà al Consorci estudiar “responsabilitats” patrimonials per haver acusat tard Convergència a “aquells que van votar en contra per protegir uns interessos de partit”, va asseverar Asens.

tracking