SEGRE

PARTITS PSOE

Els socialistes mantenen en l’aire la seua postura en la moció de censura a Rajoy

Fernández no opta a la reelecció a Astúries

Pedro Sánchez, ahir a l’arribar al Congrés.

Pedro Sánchez, ahir a l’arribar al Congrés.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSOE s’inclina cap a l’abstenció de cara al debat de la moció de censura presentada per Podem contra el president del Govern estatal, Mariano Rajoy, perquè comparteix els motius de la iniciativa però no dóna suport al candidat que proposa per dirigir el país, Pablo Iglesias.

Així ho va expressar ahir el nou portaveu parlamentari provisional del PSOE al Congrés dels Diputats, José Luis Ábalos, al final de la reunió de més de dos hores que el secretari general del partit, Pedro Sánchez, va mantenir amb la direcció del grup socialista per informar-se dels principals temes oberts de l’agenda parlamentària. Ábalos va confirmar que en la reunió d’ahir el Grup Socialista no va debatre quin serà el sentit del seu vot en aquesta moció perquè serà una decisió que es prengui “quan toqui”, quan el debat estigui més pròxim, ja que s’espera per al 13 de juny.

El secretari general promet continuïtat i anuncia que no canviarà més portaveus

El president de la comissió gestora del PSOE, Javier Fernández, es va comprometre ahir a “escoltar” Pedro

Sánchez

, sobre el vot del seu partit davant de la moció de censura, però va recordar que ja va deixar “ben clar” el seu rebuig a la iniciativa de la formació morada. Fernández va fer aquestes afirmacions en roda de premsa després d’anunciar a la comissió executiva de la FSA-PSOE la seua decisió de no optar de nou al càrrec al Congrés regional previst per al proper mes de setembre després de gairebé disset anys en el càrrec. D’altra banda, en l’esmentada reunió de

amb el grup socialista, el secretari general va prometre continuïtat fins al congrés del juny i va anunciar que no canviarà més portaveus. Va traslladar un traslladat un missatge de tranquil·litat i va animar a continuar treballant i a girar full dels passats enfrontaments al partit.

tracking