SEGRE

CORRUPCIÓ MÚRCIA

L’expresident de Múrcia, imputat pel ‘cas Púnica’

El jutge el crida a declarar el dia 6 de juny || Ciutadans i PSOE demanen que Pedro A. Sánchez dimiteixi com a diputat

Pedro Antonio Sánchez, en foto d’arxiu.

Pedro Antonio Sánchez, en foto d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El magistrat del Tribunal Superior de Justícia, instructor del denominat cas Púnica a Múrcia, Enrique Quiñonero Cervantes, cita per al pròxim dimarts 6 de juny l’expresident autonòmic Pedro Antonio Sánchez perquè declari en qualitat d’imputat. Segons va informar ahir el Tribunal Superior de Justícia de Múrcia, el magistrat inicia així les diligències prèvies per a l’esbrinament dels possibles delictes de frau en ens públic, suborn i revelació d’informació reservada per part de Sánchez, que és diputat i va dimitir com a president el 4 d’abril passat després que al febrer el jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco li atribuís aquests delictes.

Sánchez era en la data dels fets investigats conseller de Cultura, el juny del 2014, moment en què suposadament va buscar millorar la seua imatge pública a internet a través d’empreses relacionades amb el cas Púnica. Segons fonts del seu entorn, Sánchez havia sol·licitat comparèixer davant del jutge per aclarir la seua vinculació amb el cas.

Pedro A. Sánchez va deixar la presidència de Múrcia a causa del ‘cas Auditori’, de corrupció urbanística

Els partits de l’oposició a la regió de Múrcia no van tardar a respondre. El portaveu regional de Ciutadans, Miguel Sánchez, va insistir que Pedro Antonio Sánchez ja no és president de la Regió de Múrcia “gràcies a les exigències de Ciutadans”, i va considerar que “ha d’entregar l’acta de diputat. El PP ha de recordar que està en minoria, i si ell no vol marxar és el partit el que ha de rectificar i treure’l de l’escó”. En la mateixa línia es va pronunciar el PSOE, que també va exigir que Pedro Antonio Sánchez deixi la seua acta de diputat “perquè pesen sobre ell set delictes de corrupció”. Per la seua part, des de Podem van criticar que l’expresident “es dedica a acumular suposats actes delictius en el seu currículum mentre no apareix per l’Assemblea”. “No està la Regió de Múrcia per carregar i mantenir ni-nis com l’expresident, que ni treballa a la Cambra com a diputat, ni és capaç de sortir dels jutjats”, va afirmar Óscar Urralburu, secretari general i portaveu de Podem a Múrcia.

tracking