SEGRE

POLÍTICA

Puigdemont convoca demà els partits favorables al referèndum

Munté considera que un termini de "una o dos setmanes" seria "raonable" per fixar data i pregunta

Puigdemont convoca demà els partits favorables al referèndum

Puigdemont convoca demà els partits favorables al referèndumEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president català, Carles Puigdemont, convocarà demà a la tarda en la Generalitat als partits favorables al referèndum, entre ells els comuns, per a una reunió on analitzar la situació després de la "negativa" del Govern i abordar també la possible data i pregunta del referèndum.

Així ho ha anunciat en declaracions a Rac1 la portaveu del Govern i consellera de Presidència, Neus Munté, un dia després de la crida ahir de les principals entitats sobiranistes a què el Govern fixi ja data i pregunta del referèndum d’independència.

Munté ha reconegut que aquesta reclamació "és el que toca" després de "els últims esdeveniments i la negativa contundent de Mariano Rajoy" a l’oferta de negociació per part de la Generalitat, una resposta que porta que s’hagin de fer "passos endavant i presa de decisions que no es poden demorar" ni dilatar.

Ha considerat que un termini d’"una o dos setmanes" seria "raonable" per fixar data i pregunta i, en aquest context, ha avançat que Puigdemont "convocarà demà les formacions polítiques favorables al referèndum per valorar aquests esdeveniments, escoltar-les i avançar a la presa de decisions conjuntes".

Munté ha precisat que han estat convocades a aquesta reunió "totes aquelles organitzacions polítiques amb representació parlamentària i favorables al referèndum", com "ERC, el PDeCAT, Demòcrates de Catalunya, la CUP, Avancem, MES (Moviment d’Esquerres) i totes les organitzacions aglutinades al voltant del grup SíQueEsPot, com ICV, Catalunya a Comú, Podem i EUiA".

La consellera ha lamentat que la resposta de Rajoy a la carta de Puigdemont "no hi hagi estat a l’altura" i, preguntada sobre quina reacció pot arribar des del Govern a tots aquests moviments de la Generalitat i la possible fixació de data i pregunta, ha afirmat: "No sé què farà l’Estat, però sí que sé què farà el Govern: mantenir la seua fermesa en la celebració del referèndum".

"Hem de ser realistes i prendre’ns això amb molta serietat, res de frivolitat, perquè la reacció de l’Estat ha estat aquesta (les querelles a membres del Govern i el Parlament) i el que hem rebut són exabruptes, amenaces i comparacions que són absolutament intolerables", ha manifestat.

tracking