SEGRE

PANORAMA

Rajoy afirma que ni vol ni pot avalar el referèndum sobiranista

Compara el “procés” amb el Brexit i diu que Catalunya quedaria fora de la UE

Un moment del discurs de Mariano Rajoy ahir a Sitges.

Un moment del discurs de Mariano Rajoy ahir a Sitges.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Mariano Rajoy, va deixar ahir clar el seu missatge davant dels empresaris convocats pel Cercle d’Economia a Sitges: ni vol ni pot recolzar un referèndum sobiranista. A més, va replicar al missatge del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i va ser rotund al dir que una Catalunya independent quedaria fora de la Unió Europea. De fet, va arribar a comparar el procés independentista amb el Brexit. En el seu discurs davant de l’empresariat català, va destacar també la seua crida a evitar l’“equidistància” entre els que defensen el compliment de la Constitució i els que aspiren a la independència de Catalunya.

En la clausura de les jornades econòmiques del Cercle, va insistir a demanar la implicació de tothom davant del que considera el desafiament independentista. “Serà una mica del president del Govern, del Govern central, dels diputats i de totes aquelles persones que creguin en el seu país. No només és un tema dels polítics”, va recalcar Rajoy en una invitació a altres sectors socials que s’impliquin en el debat sobre les conseqüències d’aquest procés que, segons el seu parer, suposaria “un trauma” de “terribles” repercussions econòmiques. Va criticar especialment que es pretengui aprovar la llei de transitorietat en un dia, que s’aspiri a liquidar la Constitució, l’Estatut, la unitat i la sobirania nacional i treure Catalunya d’Europa, segons les seues paraules. “A quins nivells de radicalisme arribarem? Com es poden posar decisions tan importants en mans d’uns extremistes com els de la CUP?”, es va preguntar. Per fer front a tot plegat, confia a poder continuar comptant amb la defensa de la unitat d’Espanya per part del PSOE.

D’altra banda, la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va assegurar a l’arribar a les jornades econòmiques clausurades ahir a Sitges que el líder de Podem, Pablo Iglesias, és “l’oxigen, el salvavides i la crossa del secessionisme”, perquè “quan ja ningú es creu el pla de Puigdemont i no pot avançar més, apareix ell per ajudar-lo”. Sobre la reunió i les demandes d’ANC, Òmnium i AMI (vegeu la pàgina 22), va lamentar que a Catalunya fa “set anys que es parla del mateix i sense avançar res”.

tracking