SEGRE

POLÍTICA

Rivera demana un avançament electoral i donar una "puntada de peu democràtica" al procés català

Atansades ha acusat a Puigdemont de ser "el president del procés independentista"

Rivera demana un avançament electoral i donar una

Rivera demana un avançament electoral i donar una "puntada de peu democràtica" al procés catalàEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha fet una crida perquè els catalans donin una "puntada de peu democràtica" al procés independentista en les pròximes eleccions, i en aquest sentit ha exigit al president català, Carles Puigdemont, que "posi les urnes", però "les de veritat".

Rivera ha participat en l’acte de presentació d’Inés Arrimadas com a candidata a la presidència de la Generalitat, després d’imposar-se ahir en les primàries del partit, un discurs en el que també ha demanat al líder de Podemos, Pablo Iglesias, que "rectifiqui" i deixi de "donar" suport a l’independentisme.

Un acte davant d’unes cent cinquanta persones a la plaça major de Nou Barris, a Barcelona, al qual han assistit els principals dirigents del partit a Catalunya, però també de la resta d’Espanya, com José Manuel Villegas, Begoña Villacís, Toni Roldán o Melisa Rodríguez.

En el seu discurs, Rivera ha considerat que el procés sobiranista és "esgotador i està esgotat": "Les últimes enquestes de la mateixa Generalitat diuen que estan a un escó de perdre la majoria absoluta en el Parlament. Això significa que podem donar-li una puntada de peu democràtica al procés i dir que fins aquí hem arribat".

Per això, parafrasejant a l’ara presidenta del Parlament, Carme Forcadell, quan era líder de la Asamblea Nacional Catalana, Rivera ha llançat un missatge directament a Puigdemont: "President, posi les urnes! Posi les urnes com més aviat millor. Però les de veritat, les autonòmiques, les democràtiques".

"En les pròximes eleccions autonòmiques, amb la papereta taronja, podem posar fi a aquest autèntic malson. No és esgotador parlar sempre de si ets més o menys independentistes, de si has de complir la llei? Però això què és? On som? En un món paral·lel? A Matrix?", ha criticat.

Davant una CDC que "no té legitimitat per continuar governant i acabarà descomposta i desarticulada per la corrupció", Rivera ha enaltit Arrimadas com la persona que "pot representar una nova etapa" i "tornar a unir els catalans".

"Un dels papers més importants d’Espanya ho tens el teu. Guanyar les eleccions, buscar una majoria alternativa i formar un govern de consens per acabar amb el procés. Tenim que reagrupar als espanyols i catalans al voltant d’un projecte divers, il·lusionant i comú. I que s’acabin les línies roges", ha asseverat.

En la seua intervenció, Arrimadas ha acusat Puigdemont de ser "el president del procés independentista", en lloc de ser "el president de tots els catalans".

La dirigent de Cs ha al·ludit a la reunió de demà en la Generalitat en la qual Puigdemont ha convocat els partits favorables al referèndum d’independència per abordar la possible data i pregunta del referèndum, entre altres qüestions.

"No és el president de la Generalitat, és el president del procés (independentista). I ja n’hi ha prou. Volem un president que enviï cartes a Mariano Rajoy per parlar d’infraestructures o dependència a Catalunya, i que si convoca a entitats en la Generalitat siguin entitats socials, per parlar de problemes reals," ha afirmat.

Rivera demana un avançament electoral i donar una

Rivera demana un avançament electoral i donar una "puntada de peu democràtica" al procés catalàEFE

Rivera demana un avançament electoral i donar una

Rivera demana un avançament electoral i donar una "puntada de peu democràtica" al procés catalàEFE

tracking