SEGRE

Puigdemont no convoca eleccions i trasllada al Parlament seguir amb el mandat de l'1-O

Puigdemont video
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Genmeralitat, Carles Puigdemont, ha dit aquest dijous que no hi ha cap garantia que justifiqui la convocatòria d’unes eleccions a Catalunya i que correspon ara al Parlament seguir amb el "missatge" que va resultar de les urnes l’1 d’octubre.

Des de la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat, Puigdemont ha explicat que aquest matí havia "considerat la possibilitat de convocar eleccions", en un intent d'"esgotar totes les vies per trobar una solució dialogada i pactada", sempre que "es donessin unes garanties que permetessin celebrar-les amb normalitat".

"He estat disposat a convocar aquestes eleccions sempre que es donessin unes garanties que permetessin la seva celebració en absoluta normalitat. No hi ha cap d'aquestes garanties que justifiquin avui la convocatòria d'eleccions al Parlament", ha assegurat.

Després que aquest matí comuniqués als diputats de Junts pel Sí (JxSí) la seva intenció de convocar eleccions si el Govern de Mariano Rajoy renunciava a aplicar el 155, Puigdemont ha afirmat: "El meu deure era intentar-ho honestament i lleialment per evitar l'impacte sobre les nostres institucions de l'aplicació de l'article 155".

"És una aplicació fora de la llei, abusiva i injusta, que busca eradicar no només la sobirania sinó tota la tradició del catalanisme que ens ha portat fins aquí. No accepto aquestes mesures, per injustes i perquè amaguen gairebé sense dissimular la intenció venjativa d'un Estat que es va veure derrotat l'1 d'octubre," ha recalcat.

Segons Puigdemont, "tampoc no hi ha cap intenció d'aturar la repressió i de procurar una absència de violència en el que unes possibles eleccions s'haurien de celebrar".

Puigdemont ha lamentat que el Govern central no només no ha donat una "resposta responsable" al seu oferiment sinó que "ha aprofitat aquesta opció per afegir tensió en un moment en què el que fa falta és màxima distensió i diàleg".

Arribats a aquest punt, i sense haver firmat el decret de convocatòria d'eleccions, ha dit, "correspon al Parlament procedir amb el que la majoria parlamentària determini en relació amb les conseqüències de l'aplicació" del 155 "contra Catalunya".

DOCUMENT: Llegeix la declaració íntegra


El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la declaració institucional del passat dissabte.

El Senat ofereix "in extremis" a Puidgemont un "cara a cara" amb el GovernGovern de la Generalitat

tracking