SEGRE

POLÍTICA TRIBUNALS

La Fiscalia alemanya insisteix en l'extradició de Puigdemont per rebel·lió i malversació

Al·ludeix al risc de fuga per demanar l’empresonament immediat || El tribunal germànic es dóna el mes de juny de termini per prendre una decisió encara que segueix sense estipular una data fixa

Tàrrega celebra un ‘sopar groc’ pels presos polítics i exiliats.

Tàrrega celebra un ‘sopar groc’ pels presos polítics i exiliats.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia General de la regió alemanya de Schleswig - Holstein va tornar a sol·licitar ahir l’entrega de Carles Puigdemont a la Justícia espanyola pels càrrecs de rebel·lió i malversació de fons públics. També va sol·licitar-ne l’ingrés a la presó a l’apreciar risc de fuga. La decisió de la Fiscalia alemanya es va prendre després d’analitzar la informació facilitada per les autoritats judicials espanyoles, en què s’aportarien noves proves que relacionarien Puigdemont amb la comissió d’un delicte de violència durant la celebració del referèndum de l’1-O. Per la seua part, el tribunal es va donar el mes de juny com a termini per prendre una decisió, si bé encara no ha tancat una data. A començaments d’abril, el tribunal alemany ja va desestimar la primera sol·licitud de la Fiscalia germànica de tramitar l’extradició.

Va entendre que no veia admissible el delicte de rebel·lió al no percebre cap acte violent amb capacitat per doblegar el Govern d’Espanya. Junts per Catalunya va assegurar que manté la “plena confiança” en el fet que la justícia alemanya no extradirà Puigdemont. La notícia va ser precedida d’una gran polèmica, quan l’agència pública alemanya Deutsche Presse-Agentur (DPA) va publicar per error que el tribunal de Schleswig-Holstein havia acceptat l’extradició de Puigdemont. Van explicar que només es tractava de la petició de la Fiscalia alemanya i es van disculpar pel malentès.

En un altre ordre de coses, Tàrrega va celebrar ahir un sopar groc en suport als presos i exiliats polítics, en un acte organitzat per l’ANC de Tàrrega i Òmnium Urgell-Segarra. L’acte va reunir 360 comensals. D’altra banda, la tanca exterior del Jardí Botànic de Lleida es va despertar ahir al matí amb una gran quantitat de llaços grocs penjats.

Tàrrega celebra un ‘sopar groc’ pels presos polítics i exiliats.

Tàrrega celebra un ‘sopar groc’ pels presos polítics i exiliats.SEGRE TÀRREGA

tracking