SEGRE

POLÍTICA

Calviño defensa la independència judicial a Espanya davant del judici del "procés"

La va qualificar com "un dels millors del món"

Calviño defensa la independència judicial a Espanya davant del judici del

Calviño defensa la independència judicial a Espanya davant del judici del "procés"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra espanyola d’Economia, Nadia Calviño, ha destacat avui la independència de la justícia a Espanya i la qualitat del seu sistema judicial, que va qualificar com "un dels millors del món", abans de l’inici del judici sobre el "procés" dimarts en el Tribunal Suprem.

"Indubtablement, tots nosaltres i tots vostès (els mitjans), suposo, estem constantment explicant la realitat, que nosaltres coneixem molt bé, però que potser altres persones poden no tenir tan clara respecte al fet que Espanya és un país que es regeix per l’Estat de Dret, amb una justícia independent, amb un dels millors sistemes judicials del món," va declarar.

La ministra es va expressar en aquest sentit abans de participar en la reunió de titulars de Finances i Economia de l’eurozona (Eurogrup) que se celebra aquest dilluns a Brussel·les.

"La meua sensació és que les institucions europees el tenen molt clar", va comentar sobre les garanties judicials a Espanya.

En aquest sentit, va afegir que "la Comissió Europea i la resta d’institucions comunitàries en qualsevol declaració pública són molt clares respecte a la seua absoluta confiança en el funcionament de l’Estat de Dret al nostre país i la protecció de totes les garanties necessàries per a un judici d’aquestes característiques".

tracking