SEGRE

POLÈMICA MENORS

Un grup d'encaputxats assalta el centre de menors de Castelldefels

Per una disputa prèvia entre els interns no acompanyats i joves de la localitat

Mossos d'esquadra y policia local ante el centro de Castelldefels (Barcelona) que acoge a 35 menores extranjeros no acompañados, conocidos como 'menas', tutelados por la Generalitat, que fue asaltado el sábado por la noche por unos 25 encapuchados que causaron destrozos en el establecimiento y agredieron a dos educadores y un interno, que fue trasladado a un hospital.

Un grup d'encaputxats assalta el centre de menors de CastelldefelsEFE

Creat:

Actualitzat:

Un grup d’encaputxats va assaltar dissabte a la nit el centre per a menors no acompanyats (Mena) de Cal Ganxo, a Castelldefels. Al voltant de 25 persones amb la cara tapada van irrompre a les instal·lacions, van trencar part del mobiliari i van llançar pedres contra els interns i els educadors, que van haver de tancar-se per no resultar ferits. Un dels tutelats, tanmateix, va haver de ser traslladat a l’hospital de Viladecans. Dos educadors, a més, van ser atesos in situ. Fonts de la Generalitat van explicar que la disputa es va desencadenar per una discussió entre els menors migrants que resideixen en aquest centre i un grup de joves de Castelldefels que s’havia produït hores abans. Diumenge es va produir un nou atac a Cal Ganxo. Unes seixanta persones es van concentrar davant de l’edifici i hi van llançar pedres. Els Mossos van haver d’intervenir-hi per dispersar la multitud.

Per tot plegat, el Govern va decidir traslladar a última hora de la tarda d’ahir els adolescents que encara estaven provisionalment al centre de Castelldefels. El secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, havia assegurat al matí que el trasllat no s’avançaria. En aquest sentit, el Govern, que es personarà com a acusació particular contra l’atac als Mena, va titllar l’agressió de “racista” i va assegurar que ha estat un “fet aïllat, condemnable i sense cap explicació ni defensa possibles”.

Al contrari, l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, del PSC, va rebutjar que l’atac fos de caràcter “racista”, va demanar “prudència” i va circumscriure el que havia passat a l’àmbit d’una “disputa entre un grup de joves”.

tracking