SEGRE

TRIBUNALS

Puigdemont acusa al PSOE de "participar en un acte d’odi" per la crema del ninot a Coripe

El President de la Generalitat, Quim Torra, també s’ha afegit a la denúncia de l’acte i presentarà diligències a la Fiscalia per "delicte d’odi"

Puigdemont acusa al PSOE de

Puigdemont acusa al PSOE de "participar en un acte d'odi" per la crema del ninot a CoripeEUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha acusat el PSOE de "participar en un acte d’odi" per la crema aquest diumenge del ninot que representava la seua persona a Coripe (Sevilla), durant la Festa de la Crema del Judes.

En un apunt a Twitter recollit per Europa Press, Puigdemont ha lamentat "que el PSOE participi d’un acte d’odi tan visceral i inhumà", i ha afirmat que el seu compromís és la independència, la democràcia i la llibertat, i que cap d’ells no mereix un afusellament en una societat civilitzada, en les seues paraules.

"No ha estat cap anècdota, ni obra d’una minoria. Ha estat una activitat oficial, emparada per les autoritats socialistes locals," ha opinat l’expresident, que ha assegurat que s’ha utilitzat munició real, amb la participació de la policia local.

Puigdemont ha explicat que el ninot portava un llaç groc "ben visible", i ha destacat que en l’acte no només li han volgut afusellar a ell sinó que, segons el seu parer, han volgut burlar-se de la lluita per la llibertat de presos independentistes i els que es troben a l’estranger.

A més, ha afirmat que "l’Espanya del 155 i del 'ContraELLOS '’ ha engendrat aquesta actitud. Són directament responsables, els seus promotors i avaladors,", i ha afegit que també ho són de la, al seu judici, deteriorada imatge d’Espanya.

"És un missatge d’odi, amb tota la voluntat de generar odi. És un acte en el que participen menors, que han assistit com a una cosa normal a l’orgia de violència desencadenada contra el que represento," ha insistit Puigdemont, que ha subratllat que és un acte indigne i impropi d’una societat civilitzada.

Ha destacat que normalment respecta les mostres d’ironia i sarcasme que considera que formen part de la llibertat d’expressió, però ha reconegut que en aquest cas no és així: "Aquesta, a diferència de les altres, no la puc respectar, per dignitat personal i per decència democràtica," ha dit.

Per la seua part, l’alcalde de Coripe, Antonio Pérez Vázquez, ha restat importància a la crema de la representació de l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, durant la festa de la 'Crema de Judes’. "És una tradició que porta celebrant-se molts anys i no és més que una sàtira d’algun personatge públic que no ha actuat bé", ha explicat l’edil.

Pérez Vázquez ha justificat la polèmica de la crema de Puigdemont durant la festa popular de la 'Crema de Judes’, que se celebra cada any.

És una "tradició" en la qual s’elegeix una persona pública "negativa" per a la societat i se la representa en forma de ninot. Els veïns passegen la figura pel poble mentre rep insults i posteriorment, la pengen d’una figuera i rep trets fins que s’inicia la crema.

La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, ha expressat la seua condemna a Twitter a "tots els actes intolerants" com és la crema de la imatge d’una persona.

D’altra banda, el President de la Generalitat, Quim Torra, també s’ha afegit a la denúncia de l’acte i presentarà diligències a la Fiscalia per "delicte d’odi".

Amb tot, l’alcalde de Coripe no creu que calgui donar-li més importància i titlla la festa com una sàtira. "Altres anys s’ha cremat la representació de Bárbara Rey, José María Aznar o Ana Julia Quezada i no s’ha generat cap polèmica", ha insistit.

Puigdemont acusa al PSOE de

Puigdemont acusa al PSOE de "participar en un acte d'odi" per la crema del ninot a CoripeEUROPA PRESS

tracking