SEGRE

TREBALL

Les multes per no protegir les plantilles dels cops de calor arriben als 819.000 euros

La Inspecció de Treball enviarà cartes a 137.500 empreses per avisar dels riscos de les altes temperatures en els treballadors

Ponent va registrar la setmana passada una altra ona de calor.

Ponent va registrar la setmana passada una altra ona de calor.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Inspecció de Treball estatal engega una campanya per combatre els riscos dels cops de calors sobre els treballadors i avisa que pot multar amb sancions d'entre 2.000 i 819.000 euros les empreses que no protegeixin correctament les plantilles.

El cos enviarà 137.500 cartes a companyies que donen feina a més d'un milió de persones assegurant que es donarà tractament urgent a les denúncies relacionades amb "l'estrès tèrmic".

La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha recordat el cas del jornaler Eleazar Blandón, mort l'agost passat a causa d'un cop de calor després de ser abandonat a les portes d'un centre de salut.

Amb aquest pla, la Inspecció de Treball posa el focus en l'exposició a les elevades temperatures, un risc per a la salut que pot tenir conseqüències letals. "El que volem és evitar el que vam veure l'any passat amb Eleazar Blandón i el patiment de la seva família", ha afegit Díaz.

Les actuacions estan dissenyades per conscienciar les empreses amb l'objectiu de protegir a aquelles persones que treballen en condicions que poden acabar provocant un cop de calor, quan el cos registra un increment de temperatura corporal, ja sigui a causa d'un esforç físic desmesurat en un ambient calorós o amb escassa ventilació.

Aquestes situacions es donen amb més freqüència en el sector agrari i de la construcció.Per aquest motiu, la Inspecció de Treball realitzarà un enviament massiu de comunicacions a totes les empreses del sector agrari i del sector de la construcció, incloses empreses de treball temporal (ETT) i administracions públiques. En aquestes missives s'aportarà informació sobre l'esmentat pla i l'actuació del cos.

A més, s'adverteix que, els incompliments del deure de protecció de la seguretat i salut dels treballadors pot ser constitutiu d'infracció greu o molt greu, sancionable respectivament, amb multes que van des dels 2.046 euros fins a 40.985 euros i des de 40.986 euros fins a 819.780 euros.

El ministeri recorda que davant les elevades temperatures cal proporcionar aigua potable a les proximitats dels llocs de treball; planificar les tasques més pesades en les hores de menys calor, fer més pauses del que és habitual i en llocs frescos; protegir el cap amb gorra o barret; i habilitar zones d'ombra o locals frescos per al descans dels treballadors.

tracking