SEGRE

Un nou terratrèmol de magnitud 7,6 sacseja Turquia i Síria en plenes tasques de rescat

El nombre de morts del primer sisme puja a més de 1.300 i la xifra de ferits ja supera els 5.000

Tasques de rescat pel terratrèmol de Turquia.

Tasques de rescat pel terratrèmol de Turquia.SANA / dpa / Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nou terratrèmol de magnitud 7,6 en l'escala de Richter ha sacsejat el sud de Turquia i el nord Síria aquest migdia, només dotze hores després del sisme de 7,8 graus que s'ha produït la matinada de diumenge a dilluns. Segones les autoritats locals, l'epicentre d'aquest darrer terratrèmol es troba a la ciutat turca de Kahramanmaras, al sud del país i a escassos quilòmetres de Gaziantep, el nucli urbà on s'ha originat el primer sisme. La rèplica arriba en plenes tasques de rescat i en un moment on la xifra de víctimes mortals no para d'augmentar. Segons les últimes actualitzacions, el nombre de morts puja a més de 1.300 i el de ferits ja supera els 5.000, mentre que la quantitat d'edificis esfondrats és de més de 2.800.

El terratrèmol s'ha notat amb força en 14 països, entre ells Israel, Líbia i Xipre, i el govern de Recep Tayyip Erdogan ha emès una alarma internacional demanant ajuda. Es tracta del sisme més intens que ha patit la zona en l'últim segle.

La Unió Europea ja ha anunciat la mobilització d'equips de recerca i rescat propers a la zona i altres països com Itàlia, Espanya o Eslovàquia també han ofert els seus serveis d'emergència. En paral·lel, el Centre de Ciències Copèrnic ha activat els seus sistemes de satèl·lit per facilitar les tasques de rescat als professionals desplaçats a la zona.

tracking