SEGRE
Pimec

Pimec

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Necessitem react ivar l’economia. A Catalunya, l’any 2007, teníem 535.000 pimes que donaven feina a 2.000.000 de persones. A l’any queden 470.000 pimes que donen feina a 1.650.000 persones. Hem perdut 65.000 empreses, 80.000 autònoms, 350.000 llocs de treball. Tot i això, malgrat la destrucció de llocs de treball i empreses –la gran majoria pimes–, ens trobem que per crear una empresa es necessiten 84 dies de mitjana i 11 tràmits.

Com podem reactivar l’economia així? Fracassar en un negoci o projecte empresarial a Catalunya encara suposa un estigma. Dels que fracassen, només un 20% ho tornen a provar, xifra que encara disminueix més a la resta de l’estat espanyol. Als EUA el 80% dels emprenedors que fracassen en el seu projecte empresarial ho tornen a intentar. Si sabem que les pimes generen la major part de llocs de treball del nostre país, per què les pimes paguem un impost de societats superior al de la gran empresa?

Des de Pimec joves creiem que reactivar l’economia passa per potenciar la pime, tenir una bona llei de segona oportunitat que eviti la pèrdua de tot el patrimoni, reduir les quotes d’autònoms, properes als 300 euros i vincular-les a la facturació o al tipus de jornada i lluitar contra la morositat.

Estem convençuts que amb totes les mesures que treballem aconseguirem que les pimes puguin ser més productives en un món cada vegada més globalitzats, la qual cosa permetrà una major retribució dels assalariats i dels mateixos autònoms, que permetrà reactivar el consum i l’economia en general. Volem trencar amb el binomi establert que “empresa és igual a explotació” i posar damunt de la taula que la recuperació de l’economia catalana es donarà gràcies a les pimes i amb les pimes. Som el motor de l’economia i la principal font d’ocupació del país, quan ens les començarem a prendre seriosament? A Pimec Joves ja fa molt temps que ho hem fet.

tracking