SEGRE

Economia circular

Ricard Vizcarra, president Pimec Joves Lleida

Pimec

Pimec

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb la crisi es va començar a parlar molt de canviar el model productiu de la societat actual, i és clau fer-ho des de la perspectiva, tan necessària, de la sostenibilitat i la reducció de l’impacte ambiental del nostre actual sistema productiu. És en aquest punt on adquireix especial rellevància el concepte de l’economia circular com una alternativa o com una evolució del model existent, per millorar en l’eficiència dels recursos, dels cicles productius –des del seu disseny fins a la disposició dels residus–, però també pel que fa al nostre estil de consum. El model circular implica una transformació, no només econòmica, sinó també ambiental i social. És un canvi de model que ens ha d’involucrar a tots, productors i consumidors.

L’economia circular és un concepte econòmic que s’interrelaciona amb la sostenibilitat, amb l’objectiu que el valor dels productes, els materials i els recursos (aigua, energia, ocupació...) es mantingui en l’economia tant de temps com sigui possible, i es redueixi al mínim la generació de residus.

Cal desmarcar-se de l’economia lineal i evolucionar cap a una economia circular on, al final del cicle de vida dels productes, els residus i els subproductes entren de nou en el cicle de producció com a matèries primeres secundàries.

Però no només això, l’economia circular també va de proximitat, de valorar els productes i serveis del territori. Tots i totes, ciutadans, empreses i administracions, amb les nostres accions de compra d’un producte o servei podem ajudar a enriquir el territori.

I aquest és un dels objectius de PIMEC Joves Lleida, fomentar que les grans empreses i administracions apostin per les pimes de proximitat per tal de contribuir a mantenir i fomentar l’economia del territori. La circular requereix d’un millor ús dels recursos i la minimització dels residus, però també la potenciació i l’aposta per les empreses de la zona.

tracking