SEGRE

«Coincidir tres generacions en una empresa és una font de coneixement»

Borja Solans Casas és la tercera generació del Gabinet Casas, despatx referent en el món del dret laboral a Lleida. Compagina el dret amb la docència universitària, és membre del Tribunal Laboral de Catalunya i membre actiu de Pimec Joves.

Borja Solans Casas: «Coincidir tres generacions en una empresa és una font de coneixement»

Borja Solans Casas: «Coincidir tres generacions en una empresa és una font de coneixement»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com a despatx de referència en assessorament laboral i fiscal, quin creus que és el vostre valor afegit?

Apostem per un extens equip que ens permet donar una resposta ràpida i concreta als nostres clients. Creiem que la formació contínua i el reciclatge és la millor inversió per créixer i millorar. A més, des dels inicis, hem estat punters en millores tecnològiques. Vam tenir el primer fax de Lleida!

Estàs en un lloc amb una gran responsabilitat. Com qualificaries la teva gestió en un despatx de prestigi?

Al finalitzar el grau en Dret, vaig cursar un màster de Dret Laboral a ESADE, i després de treballar en un despatx laboralista punter de Barcelona, vaig ingressar a l’empresa familiar. A poc a poc com a advocat estic exercint certes parcel·les de responsabilitat. He de destacar que estic rodejat d’un gran equip professional i humà que fa més senzilla la meva tasca.

Com es treballa en un negoci familiar?

Crec que poder treballar en una empresa familiar on coincidim tres generacions és una gran sort, ja que comporta un aprenentatge continuat de coneixements i experiència. El meu avi va fundar l’empresa l’any 1959, essent un dels primers despatxos laboralistes de Lleida. Actualment conformem una plantilla de vint especialistes de molta alta qualificació professional en matèria laboral i fiscal.

Diuen que el 80% de les empreses familiars no passa de la tercera generació!

Aquesta me l’esperava! En aquest cas no crec, sincerament, que sigui així, ja que el despatx s’ha anat consolidant a través dels anys, gaudint del beneplàcit i suport de moltes empreses del territori. Avui per avui, la nostra voluntat és la de créixer amb fermesa per anar ampliant noves àrees en un futur. Com deia, formació i reciclatge són fonamentals en la nostra professió.

Quins han estat els canvis més significatius respecte a les generacions anteriors?

Quan una empresa funciona, no s’han de fer canvis, sinó adequar-se a una societat canviant i que evoluciona extremadament ràpid. En l’actualitat tenim gairebé un 90% de la documentació digitalitzada i estem implementant un nou software que permetrà a treballadors i empresaris connectar-se a un portal on consultar i disposar de tota la seva documentació. Considero que la innovació tecnològica fa temps que ha deixat de ser una opció i s’ha convertit en una obligació.

Exerceixes alguna altra tasca fora del despatx?

Sí, actualment compagino la feina del despatx amb la docència. Imparteixo classes de Dret del Treball i Dret Processal Laboral a l’Escola Universitària de Relacions Laborals de Lleida, adscrita a la UDL. Aquesta part professional de docència m’obliga a estar al dia i ampliar i actualitzar contínuament els coneixements, cosa que per altra banda repercuteix molt positivament en la meva tasca professional. Recentment he estat nombrat com a membre conciliador i mediador del Tribunal Laboral de Catalunya, una tasca molt interessant i que em mostra una nova perspectiva del dret, enfocada a la negociació i als conflictes col·lectius. Finalment també formo part d’altres organitzacions, com Joves Advocats, ESADE Alumni Lleida o PIMEC Joves.

Quines fites de futur us heu plantejat?

Avui els nostres esforços van dirigits a consolidar, escoltar i, en definitiva, fer tot allò que ens permeti continuar diferenciant- nos tot mantenint el tracte proper i personalitzat que ens caracteritza.

Podries dir que Lleida es una bona ciutat per establir un negoci?

Lleida i província és, sens dubte, una gran ciutat emprenedora on es troben molt bones empreses, molt bons professionals i infinites oportunitats.

Què et va portar a formar part de PIMEC Joves Lleida?

En unes jornades a les quals vaig assistir m’ho van proposar i quan em van exposar quins serien els integrants, vaig pensar que seria un equip humà molt potent i que es podrien aconseguir moltes coses. Crec que s’està treballant molt i es segueix una línia molt positiva. Penso que aquest tipus d’organitzacions són fonamentals per millorar el teixit de les petites i mitjanes empreses, que en definitiva són les que generen treball i potencien l’economia.

tracking