SEGRE

Demanda col·lectiva de 450 famílies contra IM Academy per suposada estafa piramidal

A Internet ni ningú regala diners ni aquests s’aconsegueixen fàcilment. Repassem el cas d’una suposada estafa piramidal amb menors implicats.

Demanda col·lectiva de 450 famílies contra IM Academy per suposada estafa piramidal

Demanda col·lectiva de 450 famílies contra IM Academy per suposada estafa piramidal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa unes setmanes un conegut Youtuber que es dedica a investigar estafes i sectes, Carles Tamayo, va rebre un missatge d’un jove que intentava convèncer-lo d’entrar a una acadèmia, IM Academy, dedicada al món de l’ensenyament de trading (el món de la borsa i comprar i vendre accions). Tamayo va començar llavors una profunda investigació que es pot veure a Youtube i que ha acabat amb una demanda col·lectiva de 450 famílies contra aquesta empresa, IM Academy, per suposada estafa piramidal internacional.

Però què és IM Academy? Es tracta d’una empresa que ofereix formació en trading i criptomonedes. Per entrar-hi cal tenir l’aval d’una persona, coneguda o no, i pagar 150 euros mensuals per rebre els cursos. Però l’empresa ofereix, per a qui vulgui evitar pagar aquests 150 euros, exercir de captador de nous clients, de manera que no només deixa de pagar la mensualitat, si no que si la piràmide sota d’ell es fa gran, pot inclús guanyar diners. Aquí s’hi comencen a veure noms en clau com Chairman 500 o Platí 2000, que fan referència als títols honorífics de cada membre segons la gent que hagi arribat a captar. Una nomenclatura que recorda a totes les empreses de màrqueting multinivell.

Aquesta crida al diner ràpid ha fet que molt joves, entre d’ells menors, com es pot veure a la investigació de Tamayo, hagin entrat en aquesta plataforma. Utilitzant xarxes com Instagram els de dins miren de captar els de fora, sempre utilitzant un llenguatge inculcat des d’estaments superiors i fent al·legoria directa a fer-se multimilionari, mostrant un alt nivell de vida i fent ostentació de bitllets. Però aquesta lògica sectària piramidal sol fer que uns pocs guanyin els que paga tota una multitud.

Preguntada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, IM Academy no consta al registre i és considerada un xiringuito financer.

Les 450 famílies calculen que han pogut estafar fins a 900.000 euros i han creat un correu que posen a disposició de totes les persones afectades: redune.infoayuda@yahoo.es

tracking