SEGRE

Noticias del

EL PERFIL

Samuel Colomer

Està molt content del resultat, però embarcar-se en solitari durant més de dos anys en la producció, direcció i edició d’un documental d’escalada “ha estat un projecte que a vegades ha estat feixuc i frustrant fins al punt que vaig arribar a pensar d’abandonar”. El col·lectiu escalador evoluciona a través dels seus propis debats i a ‘Homo montserratinus’ es dóna veu a escaladors que, per la seua trajectòria contrastada a les parets de Montserrat, tenen prou bagatge per parlar de compromís, amistat i respecte a la vida i la muntanya.

La tracció més natural

Quan les carreteres no existien o eren simples camins de carros, els traginers eren els encarregats de transportar les mercaderies d’un lloc a un altre usant bèsties de càrrega. Ara, la feina que feien els traginers ha estat substituïda pels nous transports i els vells camins, per asfaltades carreteres. Però encara hi ha qui aposta per la tracció animal, per la seva sostenibilitat i també per minimitzar l’impacte al bosc. En David Cabrera i en Pau Martí volen recuperar al Pallars aquest ofici centenari, i amb ell, una forma de viure i treballar.

Inmigrantes de origen africano en la pasarela de los Camps Elisis.

DEMOGRAFÍA POBLACIÓN

Lleida ‘pierde’ inmigrantes

La población extranjera en la ciudad bajó en 2016 por cuarto año consecutivo y ha pasado del 21,4% al 18,9% del total || Hay casos de retorno al país de origen, sobre todo a Latinoamérica, pero también hay muchas nacionalizaciones y emigraciones a otros países europeos con menos paro