SEGRE

Noticias del

Ferran Dalmau i David Sancho: “Avui el sobiranisme és de tall progressista perquè l’independentisme català ha estat històricament un moviment d’esquerres”

ENTREVISTA

Ferran Dalmau i David Sancho: “Avui el sobiranisme és de tall progressista perquè l'independentisme català ha estat històricament un moviment d'esquerres”

Van començar a treballar en un arxiu que recollís l’herència de l’esquerra independentista a les terres de Lleida i, en paral·lel, han acabat escrivint-ne la història dels darrers cinquanta anys. Si per a molta gent el sobiranisme és un moviment tranversal i massiu, fa només vint anys era una aposta política d’una minoria d’irreductibles esquerranosos que sobrevivien en les perifèries del sistema. La creació del Partit Socialista d’Alliberament Nacional (PSAN)el 1969 es considera el moment fundacional d’un moviment que no ha renunciat mai a la màxima “Independència, socialisme i Països Catalans”

Linyola. La Fira de la Camamilla, sota l’atenta mirada dels USK Lleida.

Dibuixar el carrer

Si un dia veuen una colla de gent ‘armada’ amb cadires plegables, quaderns, llapis, retoladors, aquarel·les... i tota mena d’estris de pintar que es van col·locant aquí i allà, no se sorprenguin. Segurament seran els Urban Sketchers Lleida, una colla de dibuixants de carrer que està proliferant amb força i converteix el paisatge urbà en art

459791_1.jpg

Els gossos van de 'colònies'

Arriba l’estiu i la família vol anar-se’n de vacances. Què fem amb el gos? Si fa trenta anys era molt habitual abandonar-lo en una gasolinera, avui en dia existeixen diferents opcions respectuoses amb el seu benestar. Les residències canines fa temps que s’han consolidat com una de les millors opcions per deixar-lo en bones mans i marxar de viatge sense patir per ells