SEGRE

'Cimera' de chihuahues

El passat 21 de maig es va celebrar a Lleida la Festa Chihuahua, que va comptar amb l’assistència d’uns 40 gossos d’aquesta raça

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Diumenge passat, 21 de maig, va tenir lloc a Lleida una trobada singular: uns quaranta gossos chihuahua es van donar cita, amb els seus amos i les seues mestresses, a la Bordeta. L’organitzadora i promotora de l’encontre és Irene Beltrán, propietària de la gosseta Nina. Durant el matí es van anar succeint diferents activitats: per començar, una educadora va oferir algunes pautes de conducta, ja que en l’esdeveniment hi havia molts cadells que encara es troben en fase d’ensinistrament. Es van organitzar circuits d’agility senzills, ja que es tracta d’una raça que es cansa relativament ràpid, i es van recollir diners i menjar (uns 100 quilos de pinso) en benefici de la Protectora d’Animals Lydia Argilés, amb la qual la Irene col·labora des de fa anys. Finalment, per concloure l’acte, es van sortejar deu lots de productes cedits per SEGRE.

La idea de celebrar una trobada d’aquestes característiques la va tenir la Irene mentre passejava la Nina, amb la qual ja fa cinc anys que conviu. “Vaig començar a fixar-me en altres propietaris i propietàries de chihuahues, amb els quals vam acabar formant un grup de WhatsApp”, recorda. Aquesta petita comunitat, que ha anat creixent gràcies al boca-orella, està actualment integrada per uns cent quaranta membres. S’hi tracten problemes de salut, ensinistrament o qualsevol incidència que sorgeixi al voltant de l’animal. “En el grup participen sobretot els que tenen cadells i no saben com ensinistrar-los”, explica la Irene. La chihuahua és una raça que viu en permanent estat d’alerta; és un tipus de gos molt inquiet que, malgrat no comptar amb un gran físic, té una gran valentia que el porta a intentar enfrontar-se a altres gossos més grans, per la qual cosa cal ensinistrar-lo a partir d’unes determinades pautes. Davant de la pregunta de si la trobada tindrà continuïtat, la Irene dubta. “Hi ha molta feina i es necessiten molts permisos”, explica.  

tracking