SEGRE

Viatger solidari

Carles Manrique viatja al voltant del món organitzant voluntariats i impulsant petites campanyes per millorar el seu entorn || Ara presenta el projecte HUMAN-0

Publicado por
RedaccióRedactora del digital

Creado:

Actualizado:

Fa anys que Carles Manrique, de Mollerussa, viu al dictat de les seues tres principals passions, “els viatges, el bàsquet i construir un món millor”. Des del 2012 viatja per tot el món coneixent nous llocs i cultures.

Ha viscut en quatre països: Regne Unit, Marroc, Nepal i Xina, a banda de breus estades en dinou més, en molts dels quals ha treballat com a voluntari en diferents iniciatives. I és que els viatges del Carles, de 27 anys, no són gens ni mica convencionals: va viure durant quaranta dies a Londres amb un pressupost de 3 euros diaris, per reviure el límit de la pobresa, dormint al carrer per experimentar el dia a dia dels sensesostre i així poder ajudar-los. “Com podem solucionar un problema que no sentim de prop i que no coneixem?”, es pregunta. Quan va viure al Marroc, es va rapar al zero per conscienciar la gent sobre el càncer i va recaptar diners per a nens malalts.  També és l’impulsor de l’ONG Sport for the World, que busca la integració a través de l’esport, gràcies a la qual ja ha fundat diverses escoles de bàsquet.

Amb el bagatge adquirit després de conèixer cultures diverses i entenent les seues necessitats i preocupacions però també els seus somnis, sorgeix el projecte HUMAN-0: “Busco trobar un nou origen, la manera en què podríem començar un món millor.” El Carles té previst finançar la seua idea via crowdfunding a través de la plataforma de  micromecenatge www.gofundme.com: “Qui hi faci un donatiu, participarà en un sorteig en el qual pot guanyar un viatge amb mi incloent-hi vol, assegurança, menjar i casa”, diu.

Després de viure durant un any a la Xina treballant com a entrenador de bàsquet, el Carles es troba ara al Nepal, on continua duent a terme projectes amb escoles i organitzacions locals. El seu treball pot seguir-se a Facebook o a través de les fotos que penja a Instagram.

tracking