SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Eva Bonet

i el seu germà Eloi són els responsables en l’actualitat del celler Comalats, ubicat a l’Ametlla de Segarra, al cor de la comarca que dóna nom a aquesta petita vila. L’Ametlla i voltants tenen un paisatge totalment de secà i les temperatures a l’estiu (moment de maduració del raïm) són força altes. El fet d’estar a més de 700 metres d’alçada fa que tot i que durant el dia hi hagi temperatures força elevades, a la nit aquestes baixin i prou perquè hi hagi grans contrastos.

En el moment del tast, podem arribar a percebre els vins amb grans contrastos de temperatura entre el dia i la nit. Aquests són vins que en moltes ocasions presenten notes fumades.

Notes fumades que són perfectament combinables amb plats que estan cuinats a la brasa. Aquesta reflexió em ve al cap quan penso amb el paisatge que hi ha al voltant del celler de Comalats.

Anem al Cuprum 2005, el vi top del celler de la Segarra que avui us presentem. La varietat de raïm cabernet sauvignon sempre ha estat associada a casa dels Bonet.

Fins fa poques collites només han utilitzat aquesta varietat de raïm per elaborar vins. Ja siguin negres o rosats com també joves o envellits. En Jaume Bonet, pare de la nova generació, descriu en un vídeo que el Cuprum és el vi que més s’assembla al paisatge de la Segarra.

Quan arriba el moment de la verema, quan els grans de raïm són prou madurs per elaborar el vi, són collits i deixats durant 30 dies macerant amb les pells. Això aporta al vi tota la personalitat que acabarà tenint un cop reposat durant dotze mesos en inox i després dotze més en bóta.

Potència aromàtica de fruita negra madura acompanyada de les pinzellades fumades i les d’herbes aromàtiques en són protagonistes en nas.

En boca podem percebre tota la rusticitat de la zona, la dedicació i estima que tenen els Bonet per aquest vi.

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking