SEGRE

MUNICIPIS OCUPACIÓ

La Seu i el consell obren una consulta sobre com crear ocupació en 10 anys

Presenten un pla que comptarà amb la participació ciutadana per definir les bases

Joves per l’ocupació ■ El consell va iniciar ahir una nova edició del programa <i>Joves per l’ocupació</i> que permetrà formar trenta nois i noies entre 16 i 25 anys perquè puguin entrar al mercat laboral en sectors com el forestal o l’hostaleria.

Joves per l’ocupació ■ El consell va iniciar ahir una nova edició del programa Joves per l’ocupació que permetrà formar trenta nois i noies entre 16 i 25 anys perquè puguin entrar al mercat laboral en sectors com el forestal o l’hostaleria.

Publicado por

Creado:

Actualizado:

L’ajuntament de la Seu i el consell de l’Alt Urgell tindran aquest any un pla estratègic per al desenvolupament econòmic local i d’ocupació fins al 2026. Es dirà Impulsa 2026 i serà un document que fixarà accions “concretes” per “convertir la Seu i la comarca en zones que generin oportunitats i llocs de treball”. El van presentar ahir l’alcalde, Albert Batalla; el president del consell, Jesús Fierro, i la coordinadora del projecte, Meritxell Rodríguez. Impulsa 2026 comptarà amb l’opinió del ciutadà. Per fer-ho, convocaran un procés participatiu que potenciarà la implicació dels agents públics i privats i de la població en general. Es crearà una pàgina web, un correu electrònic, un butlletí informatiu i s’activaran perfils a les xarxes socials, així com altres eines de participació oberta per als veïns. També es remetran qüestionaris a empreses, entrevistes i fòrums que tindran la funció d’aprovar les accions proposades pel pla estratègic. Impulsa 2026 comença amb la fase de diagnosi i després continuarà amb la definició dels objectius i les estratègies. Finalitzarà amb l’elaboració del pla d’acció.

El pla estratègic compta amb l’ajuda de l’empresa de consultoria Daleph, que va guanyar el concurs per a l’elaboració del document amb un contracte de 41.950 euros. El 80 per cent d’aquesta inversió està subvencionada pel Govern. L’alcalde, Albert Batalla, va assegurar que “és la primera vegada que ciutat i comarca treballen per tenir un full de ruta compartit”.

tracking