SEGRE

Així queden les presidències dels consells constituïts

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Alta Ribagorça. President:

María José Erta

(JxCat)

María José Erta és la presidenta del consell de la Ribagorça. L’anterior president, J.L. Farrero, amb qui havia de compartir càrrec, va renunciar al seu escó.

Alt Urgell. President:

Miquel Sala / Martí Riera

(JxCat / ERC)

El pacte entre JxCat i ERC a l’Alt Urgell contempla una presidència compartida. Miquel Sala (JxCat) i Martí Riera (ERC) compartiran el càrrec.

Garrigues. President:

Jaume Setó

(JxCat)

L’alcalde de la Floresta, Jaume Setó (JxCat), relleva l’alcalde de Juneda, Antoni Villas, al capdavant del consell comarcal de les Garrigues.

Noguera. President:

Miquel Plensa

(ERC)

Després d’obtenir majoria absoluta al consell de la Noguera, l’alcalde republicà d’Algerri, Miquel Plensa, és el nou president de la corporació.

Segarra. President:

Francesc Lluch

(ERC)

L’alcalde de Sant Guim de Freixenet, Francesc Lluch, presideix la Segarra en minoria. La CUP va rebutjar donar suport a una aliança entre JxCat i el PSC.

Segrià. President:

David Masot

(JxCat)

JxCat i Esquerra van arribar a un acord de govern que va donar la presidència del consell del Segrià a l’alcalde de Maials, David Masot (JxCat).

Solsonès. President:

Sara Alarcón

(ERC)

Sara Alarcón és l’única presidenta que repeteix en el càrrec. La investidura va comptar amb el suport de la CUP i l’abstenció dels independents.

Pallars Jussà. President:

Josep Maria Mullol

(JxCat)

Un pacte in extremis d’ERC i JxCat va fer que els segons obtinguessin la presidència malgrat ser la segona força. JxCat va sospesar pactar amb el PSC

Pallars Sobirà. President:

Gerard Sabarich

(JxCat)

L’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, presideix el Sobirà amb el suport de Som Poble. Aquests últims van mantenir l’alcaldia de Sort gràcies al suport de JxCat.

Pla d’Urgell. President:

Rafael Panadés

(JxCat)

El Pla, les Garrigues i la Ribagorça van ser els tres consells on JxCat va obtenir majoria. El primer el presideix l’alcalde del Poal, Rafael Panadés.

Urgell. President:

Gerard Balcells

(ERC)

L’acord d’ERC, CUP i PSC va arrabassar la presidència de l’Urgell a JxCat. El càrrec l’ocupa l’alcalde republicà de Sant Martí de Riucorb, Gerard Balcells.

tracking