x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

Moltes, moltes estrelles

  • Josep Vallverdú
Actualizada 14/08/2020 a las 12:09
Moltes, moltes estrelles

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Moltes, moltes estrelles

Guzmán Blanco

La Carola era una nena com moltes, anava a escola i allí havia après a retallar en paper figures diverses; siluetes de gossos, gats, tortugues, casetes... i estrelles. Sobretot estrelles. Les sabia retallar en paper o bé en cartolina i les feia de quatre, cinc, sis puntes.

–Has vist la Carola, quina gràcia té amb les tisores? –deia una mestra a una altra–.

–Sí que l’he vista. Ho fa molt bé.

–Deu ser que li agraden les estrelles.

–O les tisores.

La Carola, fins i tot una part de l’hora del pati, retallava estrelles. Ja en tenia una capsa plena, i la guardava al seu armari. La mestra li va dir:

–Per què les retalles, tantes estrelles? La Carola va respondre, amb veu baixa:

–Per als nens...

–Quins nens?

Llavors la Carola va explicar que havia vist a la tele un programa sobre nens que anaven amb barca per la mar, amb les famílies, o tots sols, buscant un país on trobar menjar i feina, feina i menjar que no tenien al seu. Aquells nens passaven gana i, si estaven malalts, no tenien medecines. Ella els volia ajudar.

–Molt bé –va dir la mestra–. Però amb les estrelles guardades a l’armari no ajudaràs ningú. Si almenys les pintessis de colors...

–Ja pensava fer-ho, si vostè em dóna els colors.

–I tant, ja te’ls deixaré.

La mestra li deixà pintures i la nena pintà les estrelles de tots colors: verd, groc, blau, taronja, morat.

Un amic de la Carola, en Pelai, va interessar-se per les estrelles i també ell va retallar-ne i pintar-ne tantes com la seva amigueta. Aviat en van tenir cinc-centes.

–Què en voleu fer, de tantes estrelles? –els van demanar tots els mestres i les mestres–.

–Pensàvem vendre-les al carrer, posant- les a terra, com aquells que venen coses esteses damunt de mantes. I amb els diners que faríem ajudaríem els nens que no tenen menjar.

–Espereu, això no és tan fàcil com sembla.

El director de l’escola anà a veure l’alcalde i li va exposar el projecte de la Carola i en Pelai. L’alcalde, admirat dels nens, va donar el permís i va deixar-los dos Urbans perquè vigilessin la parada al llarg de la voravia més ampla. Les estrelles, cadascuna amb una pedreta a sobre per mor del vent, feien un goig! Els vianants demanaven què era allò i quan sabien que les estrelles les havien fetes dos infants en compraven.

A poc a poc, a un euro cada una, les van vendre totes: cinc-centes estrelles, cinc-cents euros. Va venir la tele i tot a retratar-los. La Carola i en Pelai i tota l’escola estaven plens d’alegria. L’alcalde cridà la Creu Roja, que rebé els euros i els passà als nens que venien en barques. D’aquelles estrelles en van tenir a totes les cases, perquè aviat les va fabricar una impremta i en deien “Les moltes, moltes estrelles de la Carola”. Es venien com cacauets!

Per poc que sigui, sempre podem ajudar.

Comenta el contenido

Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre