SEGRE

MÚSICA FESTIVAL

El Musiquem Lleida!, amb onze formacions i 23 concerts

Actuacions també a Gimenells, Soses, Oliana i el santuari de Sant Ramon

Creado:

Actualizado:

En:

El festival Musiquem Lleida! va nàixer el 2006 als carrers i places de la capital del Segrià amb l’objectiu fonamental d’atansar la música en directe al públic fora de les sales i auditoris oficials. Durant els últims anys el certamen s’ha obert també a comarques gràcies al suport econòmic de la Diputació de Lleida. Aquest any, aquesta major implicació de la corporació provincial es notarà amb l’augment a quatre dels concerts fora de la capital. Així, la pròxima edició del festival –que es va presentar ahir a l’Institut d’Estudis Ilerdencs i que ja va avançar SEGRE el mes de juny passat– comptarà amb quatre cites musicals a Gimenells, Soses, Oliana i el santuari de Sant Ramon, a la Segarra. Carme Valls, directora artística de la Coral Shalom i impulsora del certamen, va recordar que “vam començar gràcies al municipi de Lleida però ara també resulta molt interessant aquesta projecció cap a les comarques”. En aquest sentit, la directora de l’IEI, Montse Macià, va assegurar que “un dels grans encerts del festival és superar els murs de la ciutat de Lleida i expandir-se pel territori, ja que es tracta d’una proposta molt interessant per a la difusió de la cultura musical”. Per la seua part, la regidora de Cultura, Montse Parra, va destacar que “la suma de totes les institucions facilita que el projecte pugui créixer i amplificar-se”.

L’edició número 11 del Musiquem Lleida!, aquest cap de setmana, del 7 al 9 d’octubre, comptarà amb la participació de deu formacions d’estils molt diversos, elegides d’entre les noranta que s’hi van inscriure. Com sempre, a aquestes se sumarà la Coral Shalom, que clausurarà el festival amb una producció dedicada enguany a Haydn. De fet, aquest programa viatjarà el 22 d’octubre a Oliana i el 29 a Sant Ramon.

El pressupost del festival s’acostarà als 35.000 euros, amb el suport de Diputació, Paeria i Generalitat

A la ciutat de Lleida, tres espais exteriors (places Paeria i Ricard Viñes i pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs) i tres d’interiors (Museu de Lleida, CaixaForum i Auditori) acolliran dinou concerts, i banda de dos més a Gimenells i Soses. Entre les propostes del cartell musical, des de grups corals a música de cambra i jazz vocal, passant per propostes singulars de música experimental (música de Falla aflamencada), un quartet de saxos o la fusió de rumba catalana i ritmes del Magrib.

tracking