SEGRE

POLÍTICA CULTURAL TERRITORI

Sol·liciten ajuts per a 300 projectes

L’Institut d’Estudis Ilerdencs compta amb 880.000 euros en les línies de subvenció || Acord amb la Generalitat per sufragar activitats museístiques

Publicado por

Creado:

Actualizado:

En:

L’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) ha rebut prop de 300 sol·licituds de la convocatòria de les diferents línies d’ajuts per a aquest 2016. En total, la Diputació de Lleida ha pressupostat uns 880.000 € a aquest efecte. Entre d’altres, es destinaran a conservatoris i escoles de música amb un import total de 60.000 € (27 sol·licituds); publicacions d’interès local i comarcal per valor de 70.000 euros (67 peticions); equipaments culturals –béns immobles– amb un import de 150.000 € (84 sol·licituds) o restauració i remodelació del patrimoni cultural, amb gairebé 450.000 € (111 sol·licituds), a més de museus (10 peticions), apartat específic que suposa una col·laboració entre la Diputació i la Generalitat per valor de 150.000 € per a activitats dels equipaments inscrits a la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran, entre altres línies d’ajuts. En la gran majoria dels casos, l’import dels ajuts sol·licitats ha de ser com a màxim el 90% del cost total del projecte.

L’any passat, la Diputació, a través de l’IEI, va destinar més de 665.000 € entre els 161 projectes dels quals es va aprovar la sol·licitud. Se’n van beneficiar una trentena d’administracions locals i entitats per a la restauració de béns mobles i immobles; més de vint sol·licitants de subvencions destinades a conservatoris i escoles de música o 65 biblioteques, entre d’altres.

D’altra banda, el president de la Diputació, Joan Reñé, va reiterar ahir en una entrevista a Catalunya Ràdio, la voluntat que al gener pugui reobrir-se el públic la biblioteca hemeroteca de l’IEI, com va avançar SEGRE. També va mostrar la seua confiança que les obres de la resta de l’edifici de l’antic Hospital de Santa Maria estiguin enllestides durant el 2017.

Joan Reñé: “Espero que en el conflicte de Sixena imperi el seny”Joan Reñé es va referir ahir al litigi de l’art de Sixena a Catalunya Ràdio, afirmant que “espero que imperi el seny” amb referència a l’ordre d’execució provisional que va dictar la jutge d’Osca sobre l’entrega de les peces a Aragó. En el cas d’una possible intervenció de les forces de seguretat, va assenyalar que “malament anem si hem d’arreglar-ho amb la policia”, abans d’aclarir que “sóc dels que creuen que sota cap concepte les obres del Museu Diocesà han de sortir de Lleida”.

tracking