SEGRE

CINEMA

'Green Book', 'Bohemian Rhapsody' i 'Roma' es reparteixen la glòria dels Globus d'Or

'Green Book', 'Bohemian Rhapsody' y 'Roma' se reparten la gloria de los Globos de Oro

'Green Book', 'Bohemian Rhapsody' y 'Roma' se reparten la gloria de los Globos de OroEFE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

"Green Book", amb tres premis, i "Bohemian Rhapsody" i "Roma", amb dos, es van repartir la glòria en la 76 edició dels Globus d’Or, una cerimònia que va sorprendre per l’escàs impacte d’"Ha nacido una estrella" malgrat les seues cinc nominacions.

"Green Book", de Peter Farrelly, es va emportar el guardó a la millor pel·lícula de comèdia o musical, així com els trofeus al millor actor de repartiment (Mahershala Ali) i millor guió (Nick Vallelonga, Brian Currie i el propi Farrelly).

Per la seua part, "Bohemian Rhapsody" va sorprendre alçant-se amb l’estatueta a la millor pel·lícula de drama, mentre que Rami Malek va aconseguir el reconeixement com a millor actor pel seu retrat del difunt Freddie Mercury.

Uns altres dos premis va recollir "Roma", els de millor pel·lícula estrangera i millor director, per al mexicà Alfonso Cuarón. "Roma" es converteix així a la segona pel·lícula mexicana en portar-se el premi en aquesta categoria després de "Tizoc (Amor Indi)" el 1958. A més, Cuarón repeteix victòria com a millor director després de l’obtinguda com per "Gravity".

Només uns altres dos cineastes llatins han obtingut el trofeu al millor director anteriorment: Guillermo del Toro ("La forma del agua") i Alejandro González Iñárritu ("El renacido"). "Gràcies a Netflix per aconseguir que aquesta pel·lícula tan improbable hagi aconseguit repercussió global", va dir Cuarón sobre l’escenari de l’hotel Beverly Hilton, de Los Angeles (Califòrnia), abans d’assegurar que està "eternament agraït" a les seues actrius Yalitza Aparicio i Marina de Tavira.

Instants després, va agregar: "Sento que aquesta pel·lícula la va dirigir Libo (la dona que el va criar), la meua mare, la meua família... Aquesta pel·lícula no hauria estat possible sense els colors específics que van fer qui sóc. Gràcies família, gràcies Mèxic."

Un dels premis més disputats de la vetllada, el de millor actriu de drama, va anar a parar Glenn Close per "La buena esposa", que va superar així Lady Gaga ("Ha nacido una estrella"); Nicole Kidman ("Destroyer"); Melissa McCarthy ("¿Podrás perdonarme algún día?") i Rosamund Pike ("A Private War").

Close, plorant, va recordar la seua mare, que el va reconèixer al final de la seua vida que sempre s’havia sentit eclipsada pel seu marit. "Les dones som persones que cuidem i criem als altres, però alhora hem de perseguir la nostra realització personal i perseguir els nostres somnis. Ho hauríem de fer i ens ho haurien de permetre", va declarar, provocant una gran ovació a la sala.

D’altra banda, "El vicio del poder", la màxima nominada amb sis candidatures, va aconseguir el premi al millor actor de comèdia o musical per a Christian Bale, que encarna a la cinta l’exvicepresident nord-americà Dick Cheney.

"Gràcies a Satanàs per servir-me d’inspiració", va dir l’actor gal·lès.

Així mateix, Olivia Colman va guanyar el trofeu a la millor actriu de comèdia o musical per "La favorita" i els el va dedicar als seus "brujillas", amb referència a les seues companyes de repartiment Emma Stone i Rachel Weisz. "M'ho vaig passar bomba amb vosaltres", va assegurar.

Un dels moments més reivindicatius va arribar amb la victòria de Regina King com a millor actriu de repartiment per "El blues de Beale Street". King, apostant per l’anhelada paritat en la indústria, va dir que tots els projectes que produeixi en els propers dos anys comptaran amb un 50 per cent de dones als equips de treball. "Repto a la gent amb poder en la indústria a solidaritzar-se i fer el mateix", va manifestar.

La nit es va completar amb el premi a la millor cançó original per a "Shallow" (d’"Ha nacido una estrella"), que va anar a parar Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando i Andrew Wyatt.

"Com a dona en la indústria musical, és realment dur que et prenguin seriosament com a artista i compositora, i aquests tres homes m’han portat en safata i avalat", va indicar Queca.

El guardó a la millor pel·lícula d’animació va ser per a "Spider-Man: Un nou univers" i el de millor banda sonora se'l va portar Justin Horowitz ("First Man").

tracking