SEGRE

CINE FESTIVAL

Animac, presencial i en línia

La vint-i-cinquena edició, del 25 de febrer al 7 de març, tindrà format híbrid || L'artista lleidatà Carles Porta, Premi Trajectòria

Publicado por

Creado:

Actualizado:

En:

La XXV Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya Animac tindrà un format híbrid, amb projeccions i activitats presencials el cap de setmana del 26 al 28 de febrer i una àmplia programació online a través de la plataforma Filmin, YouTube i Instagram des del 25 de febrer i fins al 7 de març. Així ho va avançar ahir el certamen, que va presentar el cartell d’aquesta edició especial de 25 aniversari, obra de l’artista noruega Gina Thorstensen, reconeguda internacionalment pel seu treball com a directora artística en el llargmetratge d’animació Marona’s Fantastic Tale. L’autora del cartell va explicar que “per reflectir l’aniversari volia expressar el recorregut dels 25 anys com un procés de creació. Espero que el cartell transmeti la idea d’un viatge llarg ple de creativitat i sorpreses pròpies de l’animació i Animac”.

De fet, la il·lustradora nòrdica obre d’aquesta forma una nova etapa creativa en el certamen després que des de fa anys el responsable de la imatge gràfica d’Animac fos l’artista lleidatà Carles Porta. En aquest sentit, el festival li retrà homenatge concedint-li el Premi Trajectòria i, a més, exhibint la seua àmplia col·laboració amb Animac en una exposició al Museu d’Art Morera, titulada Carles Porta. La casa infinita, que podrà visitar-se des del febrer fins al maig. El dibuixant i il·lustrador va assegurar que “Animac ha estat per a mi l’encàrrec ideal. Permetia combinar dos mons que m’apassionen: l’animació i el cartellisme. I l’oportunitat i el repte de proposar coses diferents, de transformar-me any rere any.” La directora d’Animac, Carolina López, va comentar que “la 25a edició repassarà alguns dels millors films d’aquests vint-i-cinc anys i el millor de l’animació actual”.

tracking