EL MILLOREL PITJOR

Messi fulmina el City

L’astre argentí va anotar un ‘hat-trick’, va forçar un penal que va fallar Neymar i va tornar boja la defensa del City de Guardiola, que iguala la seua pitjor derrota com a entrenador i el Barça toca els vuitens || Les lesions d’Alba i Piqué a la primera part, la cara negativa

Un hat-trick de Leo Messi i un gol de Neymar (4-0) van consolidar el Barcelona en el lideratge del Grup C i van fulminar el Manchester City, que mai va perdre la cara al partit, malgrat que la voracitat de l’astre argentí i els seus propis errors el van condemnar a una clara derrota.

Era una nit per a gaudir d’un dels millors espectacles futbolístics que es poden veure ara mateix a Europa. El Barça, contra un dels equips més exhuberants de la Premier; el City davant del seu mirall; Guardiola enfrontant-se al seu amic Luis Enrique; Ter Stegen davant de Bravo; Messi contra Agüero. Encara que això últim el tècnic citizen ho va evitar al deixar el Kun a la banqueta.

El City va plantar cara però va cometre greus errors com els de Fernandinho i Bravo, que tornava al camp

Va ser un duel intens i igualat en el qual van passar moltes coses que no estaven al guió de cap dels dos tècnics i que es va emportar el Barcelona perquè es va mostrar un equip més fiable i eficaç que el seu oponent i, sobretot, perquè té Messi, el millor jugador del món.

Els blaugranes van intentar manar des del principi. Tanmateix, els contratemps per a l’equip blaugrana van arribar aviat en forma de lesions. Als 9 minuts, Jordi Alba, que dimarts rebia l’alta mèdica, es va ressentir de la seua i va ser substituït per Digne. I al 39, Mathieu reemplaçava un molest Piqué després que patís una dura entrada de Silva.

Entre l’un i l’altre incident va tenir una mica més de presència el conjunt local, encara que l’1-0 va arribar en un accident. Messi va agafar una pilota a la línia de tres quarts, va accelerar i accelerar abans de cedir-la a Iniesta al cor de l’àrea i aquest l’hi va intentar tornar al primer toc.

Fernandinho va llegir la intenció del manxec, però va relliscar just quan es disposava a interceptar l’esfèrica. I Messi, que havia mantingut la seua fe per seguir la jugada, ho va aprofitar per fer seure Bravo i enviar la pilota al fons de la xarxa.

L’astre argentí va continuar acaparant el protagonisme de l’encontre. Va tornar boja la defensa anglesa en una altra jugada que va acabar amb un rematada de Luis Suárez contra l’exterior de la xarxa i va picar una falta que Rakitic va rematar fora de cap.

Bravo va estar molt atent en una sortida que va evitar que Neymar marqués el segon, però la lesió de Piqué va canviar la tendència. El central català va estar diversos minuts provant-se mig coix sobre el terreny de joc davant la desesperació de Luis Enrique, que ràpidament va fer escalfar Mathieu.

Tanmateix, el City ja havia aconseguit dominar el partit. Stones va rematar de cap fora i de Bruyne va arribar massa forçat a una centrada de Sterling que Digne va tocar amb la mà dins de l’àrea, però l’àrbitre no va assenyalar penal.

Tot i així, el Barça va poder obrir bretxa just abans del descans, en un cara a cara entre Bravo i Suárez, el qual Messi va habilitar amb la seua enèsima assistència. El xilè va aconseguir salvar el 2-0 en dos temps, però el xoc tindria un altre gir dramàtic al minut 53. Aquesta vegada, a favor del conjunt blaugrana.Un mal refús de Bravo acabaria a les botes de Luis Suárez, que miraria de marcar amb un xut llunyà aprofitant que el xilè havia deixat la seua porteria buida.El porter del City va intentar esmenar el seu error interposant-se en la trajectòria de la pilota i tocant-la amb la mà fora de l’àrea. Ni tan sols va protestar la seua expulsió.

Guardiola va sacrificar Nolito per donar entrada a Caballero, i també a Clichy, que va substituir el lesionat Zabaleta.L’exporter del Màlaga va trigar només quatre minuts a recordar com se les gasta Messi. Ni amb el 2-0 es va rendir el City.

Però de nou el conjunt britànic pagaria car un altre error, aquesta vegada de Gündogan. Luis Suárez interceptaria una mala passada seua per regalar-li el gol a Messi, que només va haver d’empènyer la pilota.

La Pulga dibuixaria després un meravellós eslàlom per forçar un penal. Va poder tirar-lo ell, però va preferir cedir-lo a Neymar. Caballero li va endevinar la intenció, però el punta brasiler es refaria al minut següent, quan va fer el 4-0 en una jugada personal.