SEGRE

FÚTBOL

Balaguer despide al jugador Yeray, fallecido en accidente

Cientos de personas de Balaguer y del deporte leridano y catalán dan el último adiós al futbolista de 24 años fallecido en accidente de tráfico || El Balaguer y el Lleida B aplazan su partido

La iglesia del Sagrat Cor de Balaguer se quedó pequeña para despedir a Yeray Darias Rodríguez.

La iglesia del Sagrat Cor de Balaguer se quedó pequeña para despedir a Yeray Darias Rodríguez.

Creado:

Actualizado:

En:

Centenares de personas, entre familiares, amigos y sobre todo jugadores, entrenadores y gente vinculada al fútbol leridano dieron ayer, entre muestras de dolor y constrenación, su último adiós a Yeray Darias Rodríguez, el futbolista de 24 años del CF Balaguer de Primera Catalana que perdió la vida en la madrugada de Año Nuevo a consecuencia de un accidente de tráfico en el término municipal de Vallfogona de Balaguer.

Sus compañeros de la plantilla del CF Balaguer (el capitán Isaac pronunció unas palabras durante el funeral) se encuentran destrozados anímicamente. Entre ellos figura su hermano Víctor, un año menor que Yeray, y de ahí que el cuerpo técnico formado por Jordi Cortés y Josep Gil hayan programado para mañana miércoles una sesión con un psicólogo deportivo para ayudarles a superar el trance. El equipo ha suspendido los entrenamientos hasta el día 10 y el partido que debían disputar este fin de semana Balaguer y Lleida B será aplazado. Ambos clubes están de acuerdo y la Federación Catalana, una vez reciba la petición por escrito, no pondrá ningún inconveniente. La nueva fecha podría ser el 24 de febrero.

Muchos excompañeros de Yeray como Dani Pujol, exentrenadores suyos como Pep Muñoz, Jaume Rius, Juanjo Tenorio, Joan Roca y Emili Vicente; representantes del Lleida Esportiu como Jordi Esteve o Gerard Albadalejo; exfutbolistas como Antoni Palau, Radosav Radulovic, Iban Parra, Jordi Benet o el entrenador del EFAC David Giménez y el exayudante técnico en el Lleida Mario Gibanel; y el subdelegado de la Catalana en Lleida Jordi Solé, entre otros, quisieron despedirse del joven jugador. Josep Gil, actual ayudante de Jordi Cortés, recordaba que en la última temporada de la UE Lleida y estando como segundo de Emili Vicente hicieron debutar a Yeray con el primer equipo, siendo aún juvenil, en un partido de Copa Federación ante el Sabadell.

También ayer se le dio el último adiós a Ramon Farrús, presidente del Atlètic Segre (uno de los clubes en los que jugó Yeray, junto a Balaguer, Binéfar y Lleida), que murió el sábado a los 68 años tras larga enfermedad.

la carta pública de jordi cortés. entrenador del cf balaguer

"SONRÍE PARA QUIEN LO NECESITE"

Aquesta frase no és una altra que l'últim estat de WhatsApp del Yeray Darias Rodriguez. Ahir ens vas deixar. Com va dir el teu germà només respondre-li al telèfon ahir al matí: “has marxat per no tornar”. Ahir va ser un dia duríssim, però primer de tot vull donar les gràcies en nom de la família, en nom del CF Balaguer, i en nom propi pel suport rebut a tots aquells que us vau recordar del Yerai. Gràcies de tot cor.

Com va dir ahir el Jordi, el meu fill de 5 anys: “tranquil, papi, que no jugareu amb 10, perquè per això hi ha els suplents. A més, el Yerai ara serà una estrella que des del cel ens ajudarà a tots a guanyar”. Estic convençut que serà així. Amb la humilitat del que mai es creia millor que ningú, la perseverança i l'ambició del qui persegueix un somni, responsable i modèlic per fer de capità amb només 24 anys, i bona persona com quasi ja no en queden, em faltaria espai per a posar tots els qualificatius que et defineixen. Recordo com si fos ara quan et feia cosa demanar-me que preferies el número 4 enlloc del 5. I jo sense donar-li importància. Recordo aquells xuts “a lo Garet” que tant t'agradava fer els dimarts al doble d'àrea. Les disputes aèries en les quals, sense ser el més alt, sempre en sorties victoriós. Com va dir ahir la teva mare, “el futbol era la teva vida”, igual que la meva, que la nostra, que la de tants i tants que ahir i avui s'han recordat de tu. I precisament per això, perquè el futbol era la teva vida, ens dedicarem amb cor i ànima a allò que a tu més t'agradava, el futbol i el CF Balaguer.

Avui et direm adéu, però et tocarà seguir ajudant-nos. Et tocarà ser l'estrella que ens ha de guiar en el futur. Nosaltres intentarem fer com tu, lluitarem a diari pels nostres somnis, que també eren els teus, i somriurem a qui ho necessiti, tal i com feies sempre tu. T'estimem. #DEPYerai.

La iglesia del Sagrat Cor de Balaguer se quedó pequeña para despedir a Yeray Darias Rodríguez.

La iglesia del Sagrat Cor de Balaguer se quedó pequeña para despedir a Yeray Darias Rodríguez.

tracking