SEGRE

DEPORTES

Retorn espectacular del Força Lleida

El Força Lleida torna al cap de 33 dies sense jugar amb una victòria contundent contra el Girona, que va notar la lesió de Gasol || Gran actuació coral davant de 4.000 espectadors

Gasol guiña el ojo a Badji, una de las estrellas del Lleida

Gasol guiña el ojo a Badji, una de las estrellas del LleidaPol Puertas

Creado:

Actualizado:

En:

L’ICG Força Lleida va aconseguir ahir una victòria (86-65) d’enorme valor davant del renascut Bàsquet Girona, que va notar força l’absència del seu referent, un Marc Gasol que amb prou feines va durar tres minuts i mig a la pista abans de sortir lesionat. Sense el de Sant Boi és una altra història, encara que ahir els de Gerard Encuentra van tornar a donar una lliçó de joc col·lectiu, com demostra que fins a cinc jugadors van acabar amb dobles dígits en valoració. Quarta victòria seguida i desena de la temporada que permet a l’ICG Lleida somiar en gran, i això que venia d’estar 33 dies sense jugar, i en un Barris Nord que va batre el rècord d’assistència amb 4.000 espectadors.

El quadre lleidatà, que no va poder comptar amb Hughes, afectat encara per la Covid, va arrancar manant gràcies al poder interior de Badji, que va firmar 8 dels 10 primers punts de l’equip, sis dels quals amb tres esmaixades davant d’un Marc Gasol que res no va poder fer per parar el senegalès. De fet, el de Sant Boi poc temps va estar sobre la pista, ja que als tres minuts i mig va haver de retirar-se al ressentir-se d’un problema muscular. La seua absència la va notar el quadre gironí, que sempre va anar a remolc d’un Lleida que tenia molt clar el guió a seguir.Ben proveït al darrere, va jugar amb intel·ligència, buscant sempre la millor opció i amb un encert alt, al contrari que el Girona, que va estar nefast des del triple (0 de 7 en el primer quart) i només va sobreviure amb accions puntuals de Sorolla i Sevillano.

Això va permetre als lleidatans arribar al final del primer període dominant per sis punts, gràcies a un triple de Lafuente sobre la botzina (21-15). El segon quart va seguir el mateix camí, malgrat que l’encert visitant va millorar. De fet, gràcies als triples els de Miquel Fuentes, que ahir va dirigir l’equip davant la baixa per Covid de Jordi Sargatal, van reaccionar i van arribar a situar-se a tan sols un punt (26-25 i 27-26), i amb opció de posar-se davant, però Sevillano i Pereira van errar en el tir lliure i el Força Lleida va recuperar sensacions gràcies a la irrupció d’Ignacio Rosa.

El de Los Barrios va anotar un triple i va culminar un contraatac que, unit a una altra cistella llunyana de González, va elevar la renda fins a una màxima de set punts (35-28), obligant Fuentes a parar el partit. Un triple de Franch a la tornada del temps mort i una tècnica sobre Encuentra per protestar van semblar trencar la dinàmica lleidatana, però en moments calents sempre apareix l’irreductible Carrera, que amb set punts finals va mantenir l’equip manant descans (45-37).El festival del veneçolà va continuar al tornar dels vestidors per portar el Força Lleida a un altre màxim avantatge, ara de nou punts (48-39). El Girona, sense Gasol, estava orfe d’idees ofensives i malgrat dominar el rebot, tampoc li treia rendiment.

El quadre d’Encuentra, en canvi, es va mostrar molt sòlid i encertat. Un triple de Kavas i una cistella de Rosa van elevar la renda al 10 punts (55-45), que pràcticament va mantenir fins a entrar a l’últim i decisiu període, quan els d’Encuentra van donar l’estocada a un Girona al qual ja faltava gasolina. Abans, una última escomesa amb un triple de Sàbat des dels 8 metres i assistència perquè Sorolla situés l’equip a només quatre punts (60-56).

Encuentra va parar el matx i la situació es va tornar a normalitzar amb un Schreiner antològic. L’austríac va forçar una antiesportiva de Vecvagars, completament anul·lat en la seua tornada al Barris Nord, i els seus dos tirs anotats i dos triples seguits de Kavas i del mateix Schreiner des de 8 metres van deixar grogui els gironins (68-56). De res no va servir el temps mort de Fuentes, ja que González, Carrera i de nou l’austríac, amb un altre triple llunyà, van completar un parcial de 15-0 que va liquidar el partit (75-56).

“Cal felicitar els jugadors perquè ens ha sortit un partit molt bo, fent les coses que sabem fer i manant sempre. És veritat que en algun moment el Girona s’atansava, però hem imposat el nostre joc per aconseguir una gran victòria i en un ambient increïble. Veure un pavelló així motiva qualsevol i et dona un plus d’energia molt gran”, va reconèixer Gerard Encuentra al final del matx, que va restar importància a la baixa de Marc Gasol.

“Segur que els ha afectat, però nosaltres també teníem la de Hughes, que és un jugador molt important. Ens ha sortit un partit molt complet, i en el moment en què hem vist el Girona grogui, hem estat capaços de prémer l’accelerador i distanciar-nos en el marcador. Portàvem molts dies sense competir i la veritat que hem estat molt bé, jugant un bon partit.

Ens en anem molt satisfets”, va sentenciar Encuentra. Marc Gasol, per la seua part, va lamentar la lesió, que arrossegava des del partit contra l’Estudiantes, i va reconèixer que “ja a l’escalfament la lesió ha anat a més i no m’ha permès ajudar. Sé que molta gent, a més de venir a animar el seu equip, tenia la il·lusió de veure’m a mi, i per respecte i responsabilitat havia d’intentar jugar, llàstima que no ha pogut ser”, va assenyalar el pivot de Sant Boi, que va lloar el joc del Força Lleida. “És un equip que sap molt bé a què juga, treu les virtuts dels seus jugadors i se’ls veu molt ben treballats”, va afirmar.

Assistència rècord en un partit del Força Lleida

Els 4.000 espectadors que van veure ahir en directe el duel al Barris Nord suposen tot un rècord d’assistència en la història del club, unes xifres que a Lleida només s’havien assolit, i també superat, en l’època d’ACB.

El club homenatja l’excapità Miki Feliu

L’ICG Força Lleida va aprofitar el descans del partit d’ahir per homenatjar l’excapità Miquel Feliu, que va decidir retirar-se aquest estiu passat després de set temporades a Lleida, les cinc últimes consecutives. El manresà, que va defensar la samarreta lleidatana en més de 200 partits repartits en dos etapes diferents, es va emocionar després de veure un vídeo amb les seues imatges i per l’ovació que li va dispensar l’afició.

El Barris Nord va viure la millor entrada de la història del club amb 4.000 espectadors, el doble del que havia estat habitual en els darrers partits de la present temporada.

El Barris Nord va viure la millor entrada de la història del club amb 4.000 espectadors, el doble del que havia estat habitual en els darrers partits de la present temporada.AMADO FORROLLA

Marc Gasol va firmar autògrafs als aficionats lleidatans tot just acabar el partit

Marc Gasol va firmar autògrafs als aficionats lleidatans tot just acabar el partitAMADO FORROLLA

El Barris Nord va viure la millor entrada de la història del club amb 4.000 espectadors, el doble del que havia estat habitual en els darrers partits de la present temporada.

El Barris Nord va viure la millor entrada de la història del club amb 4.000 espectadors, el doble del que havia estat habitual en els darrers partits de la present temporada.AMADO FORROLLA

tracking