SEGRE

EMPRESES

Amazón implanta en Barcelona la seua tecnologia més avançada i crearà 800 llocs de treball

Un total de 350 robots s’ocuparan de 2.000 prestatgeries amb productes

Amazón implanta en Barcelona su tecnología más avanzada y creará 800 empleos

Amazón implanta en Barcelona su tecnología más avanzada y creará 800 empleosEFE/Archivo

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Amazon implantarà en el seu centre logístic de Castellbisbal i en la seua futura planta d’El Prat de Llobregat (Barcelona) la seua tecnologia més avançada a Espanya, que està basada en la robòtica i que implicarà la creació de 800 nous llocs de treball en aquestes instal·lacions.

La multinacional nord-americana ho ha explicat aquest migdia en una visita guiada per a la premsa per les instal·lacions que té a Castellbisbal, que ha estat el primer centre de la companyia a Espanya en aplicar aquesta avançada tecnologia, creada per la mateixa Amazon.

La nova tecnologia implicarà la creació de 500 llocs de treball en el centre logístic que inaugurarà l'octubre a El Prat de Llobregat, més 100 llocs de treball especialitzats en tecnologia, enginyeria i informació en aquesta mateixa planta, i uns altres 200 en la planta de Castellbisbal, 20 d’ells relacionats amb la tecnologia.

Els nous llocs de treball de Castellbisbal s’incorporaran al llarg dels propers dos anys, mentre que els 600 que es requeriran a El Prat se sumaran a la plantilla d’1.500 fets servir ja previstos inicialment.

"Amb aquesta tecnologia d’Amazon Robotics s’augmenta l’inventari de productes en un 50 %, cosa que augmentarà les comandes i, en conseqüència, implicarà la creació de més llocs de treball", ha explicat el director d’operacions d’Amazon a Espanya i Itàlia, Fred Pattje.

"La nova tecnologia ens permet ubicar molts més productes al magatzem perquè els empleats no necessiten accedir a ell i, per tant, s’utilitza l’espai d’una manera molt més òptima, cosa que ens permet atansar-nos més al client", ha assegurat Pattje.

Espanya és el tercer país de la UE en el qual Amazon posa en funcionament aquests robots, després del Regne Unit i Polònia.

Si en els 28.000 metres quadrats de la planta de Castellbisbal s’han introduït 350 robots per a un total de 2.000 prestatgeries amb productes, la previsió és que el centre logístic d’El Prat de Llobregat compti amb 3 plantes robotitzades i 66.000 metres quadrats amb 3.500 robots per a més de 50.000 prestatgeries.

El centre logístic d’El Prat serà el magatzem més gran que tindrà Amazon a Europa, juntament amb un altre a prop de Londres.

En els últims mesos Amazon ha anunciat diverses inversions Catalunya, com l’obertura a Barcelona del seu Seller Support Hub o el nou centre logístic en construcció a Martorelles (Barcelona).

tracking