x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

Professions que aporten valor a la societat

Actualizada 18/12/2021 a las 13:05

Vetllar pels interessos dels seus membres tot garantint els drets dels ciutadans, objectiu dels 126 col·legis catalans

Vetllar pels interessos dels professionals és el principal repte dels col·legis professionals, 126 a tot Catalunya, dels quals Lleida en té 13 col·legis propis i diverses delegacions, apunta la guia d’entitats de Justícia. La pandèmia va revalorar el seu paper, al ser reconegut en la majoria dels casos com a servei esencial.

Es tracten de corporacions de dret públic que van néixer per regular les professions titulades. Exerceixen una garantia de qualitat professional, tant per al col·legiat com per al client o pacient que rep el seus serveis, de tal manera que eviten l’intrusisme i estableix un codi de bones pràctiques. Col·lectius com metges, enginyers, arquitectes, advocats o gestors, entre d’altres han d’estar col·legiats per exercir la professió.

En qualsevol cas, cal estar preparats per donar el millor servei al públic. D’aquí que una de les finalitats dels col·legis és proporcionar una formació continua als seus membres. Visar projectes (en el cas de professions tècniques) o participar per obtenir l’acreditació d’aptitud per exercir la professió són altres de les funcions que assumeixen.

Comenta el contenido

Descubrir
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre