x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

L'Enginyeria que alimenta el món

Actualizada 18/12/2021 a las 13:33

La professió d’enginyer agrònom està esdevenint, acceleradament, una professió de gran importància per a les societats, tant per les occidentals com per als països emergents. En el cas dels darrers, han d’assegurar la producció d’aliments de qualitat i en quantitat suficient per proveir d’aliments a la creixent població d’aquests països. Molts d’aquests estan vivint, afortunadament, un important increment de la disponibilitat de riquesa que comporta una exigència d’alimentació més variada i saludable.

Per contra, les societats occidentals com la nostra, amb una evolució demogràfica molt marcada per l’envelliment de la població i per la incorporació de persones migrants de molts racons del món, han d’assegurar un nivell de qualitat dels aliments cada cop més exigents. Aquest increment de la qualitat va associat a una demanda de major varietat d’aliments i uns atributs complementaris que cada cop condicionen en major mesura tota la cadena de valor.

Els aliments han d’anar acompanyats d’atributs com la sostenibilitat, l’adequació de les tendències en el consum i una major exigència en el control sobre les dietes, cada cop més diverses i adaptades a les necessitats dels diferents col·lectius. I la producció d’aliments requereix també la seva transformació i distribució per arribar en les millors condicions de qualitat i quantitat a les persones que els consumiran. En tota aquesta cadena la figura de l’enginyeria agrònoma hi participa assegurant la producció primària òptima, dissenya i controla els processos de transformació i emmagatzematge i verifica i controla processos de distribució per assegurar la correcta gestió i el control de la qualitat.

Per això, des del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya estem fomentant la incorporació de més joves en els estudis que ofereixen les nostres universitats, hem dissenyat un programa d’acompanyament per la seva incorporació efectiva a la professió i, sota el lema “L’Enginyeria que alimenta el món” estem difonent la importància d’aquesta professió per al futur de les nostres societats.

Comenta el contenido

Descubrir
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre