SEGRE

Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Lleida

El procurador fa de pont i interlocutor entre l’administració de Justícia i la persona que va als tribunals

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Lleida acull, representa, protegeix i defensa tots els professionals de la procura que exerceixen en els partits judicials de la nostra província: Lleida, Balaguer, Cervera, Solsona, la Seu d’Urgell, Tremp i Vielha, formant un col·lectiu de seixanta-set professionals. El procurador/a dels tribunals és el professional que fa de pont transmissor i interlocutor entre l’administració de Justícia i el justiciable, mantenint sempre una estreta col·laboració amb els advocats que han estat encarregats de la defensa del client.

El procurador dels tribunals exerceix les seves funcions de representació del seu client mitjançant el poder que aquest li atorga a tal efecte. Així mateix, és el responsable de la tramitació de les notificacions o documents procedents de l’òrgan jurisdiccional. El procurador és també l’encarregat de gestionar tots i cadascun dels tràmits processals o administratius en què intervé. Tot això, sempre vetllant pels interessos del seu representat.

Així doncs, el procurador/a dels tribunals és, en l’actualitat, el professional expert en el coneixement i exercici de totes les normes processals, ja sigui en la fase prèvia del plet, en la seva tramitació o en l’execució, apartat aquest últim que, molt sovint, es confia exclusivament en les seves mans per fer efectiu allò que els tribunals de justícia han acordat.

És en l’exercici d’aquestes funcions on es demostra que, ara per ara, tots els procuradors i procuradores dels tribunals compten amb els més amplis coneixements jurídics que la seva exigent funció els requereix. Alhora han sabut adaptar-se a les noves tecnologies informàtiques, amb el desenvolupament de diversos programes que faciliten tant les tasques de comunicació amb els òrgans de l’administració de Justícia com amb els altres operadors que intervenen en la tasca de defensar els interessos que els justiciables els confien.

Intervenen en la justícia gratuïta

Els procuradors també intervenen en el sistema de justícia gratuïta, al qual poden accedir aquelles persones que no tenen recursos suficients per litigar. En el cas d’una persona física, s’estima que no té recursos suficients quan els seus ingressos anuals per unitat familiar no superen el doble de l’SMI vigent. L’assistència jurídica gratuïta comprèn prestacions com l’assessorament i orientació gratuïts anteriors al procés, així com la defensa i representació de franc per a l’advocat i procurador en el procediment judicial.

Inclou també l’assistència d’un pèrit, l’obtenció de còpies, testimonis o actes notarials o la reducció del 80% dels drets aranzelaris per obtenir certificacions o inscripcions en els registres de la Propietat i Mercantil

tracking