SEGRE

Arquitectes tècnics, compromesos amb el patrimoni cultural i social de Lleida

Publicado por

Creado:

Actualizado:

L ’arquitectura és l’art de projectar i de construir; però també ha de ser l’art de conservar i de reeixir. La nostra societat (i el nostre planeta) demanda la racionalització i contenció en l’ús dels recursos naturals. Un compromís que els i les professionals que formem el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Lleida (CAT de Lleida) assumim amb doble vocació: d’una part, fer de les nostres ciutats i pobles, espais sostenibles, i, de l’altra, humanitzar-les.

És per això que, el 2022, el CAT de Lleida, aprofitant l’oportunitat que suposen els fons europeus de reconstrucció Next Generation i l’obertura de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació, ha treballat fermament per retornar a la nostra societat el gaudi d’un patrimoni únic, a vegades irreemplaçable, tant en l’aspecte arquitectònic com emocional. La rehabilitació dels habitatges, com a eina d’equitat i cohesió social, o les intervencions en matèria energètica, per millorar-ne l’eficiència i optimitzar-ne el consum, entre moltes altres actuacions, han de ser a dia d’avui objectius d’especialització prioritària dels i les professionals de l’arquitectura tècnica de Lleida.

Són aquests valors culturals i socials, inherents a l’arquitectura tècnica, els que ens encoratgen, dia rere dia, a oferir solucions per embellir la ciutat i fer més sostenibles i segurs els espais on vivim i ens relacionem.

tracking