SEGRE

El Centre de Fauna Vallcalent atén una quarantena de polls orfes

Els primers de la temporada

Publicado por

Creado:

Actualizado:

L’equip de cria del Centre de Fauna de Vallcalent de Lleida ha començat a acollir els primers polls orfes de la temporada, coincidint amb l’arribada de la primavera i els primers naixements. Es tracta d’exemplars que arriben desvalguts, moltes vegades amb pocs dies de vida, després de caure del niu o trobar-se en perill per la proximitat de depredadors enmig de la natura.

El personal del centre de cria s’encarrega d’alimentar-los cada tres hores aproximadament des de primera hora del matí fins a la nit, fins que siguin capaços de menjar de manera autònoma. Després seran traslladats a les instal·lacions exteriors, per tal que aprenguin a volar i caçar. Serà llavors quan seran retornats a la natura, perquè continuïn el seu desenvolupament en llibertat.

De moment, els primers polls que han arribat són d’espècies diverses, com ara òlibes, xoriguers, ànecs, gamarussos, puputs, pardals, orenetes, xoriguers o pollets de picot, entre altres. En total, més d’una quarantena que ja es troben a les incubadores i les instal·lacions de cria del centre. S’espera que el pic de l’activitat de cria i alimentació de polls arribi entre mitjan juny i finals de juliol.

Durant la temporada passada un total de 866 exemplars de 46 espècies diferents van passar per les instal·lacions de cria. D’aquests, 55 eren ous, 790 pollets, 4 mamífers i 17 adults.

tracking