SEGRE

OBITUARIO CULTURA

Fallece a los 62 años el político, sociólogo y escritor Pep Mòdol

Pep Mòdol, en una comparecencia en el Parlament en 2006.

Pep Mòdol, en una comparecencia en el Parlament en 2006.SEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El político, sociólogo y colaborador histórico de SEGRE Pep Mòdol falleció ayer víctima de un cáncer a los 62 años. Licenciado en Sociología, fue diputado en el Congreso por el PSC de 1989 a 1993, y senador en las Cortes españolas durante el periodo 1996-2000. En el ámbito local fue viceprimer secretario de la Federación de Lleida del PSC y jefe del Gabinete de Presidencia de la diputación de Lleida. En 2006 fue nombrado presidente del Consejo Asesor de RTVE en Catalunya. Con el tiempo se distanció de los socialistas y en la actualidad militaba en MES, la formación escindida del PSC que lidera Ernest Maragall. Además, era el presidente de la asociación de vecinos Noguerola-Estació-Segre. En las pasadas elecciones municipales cerró la lista como suplente de ERC-AM.

Pep Mòdol colaboraba desde hacía más de treinta años con SEGRE con una sección fija los lunes, My way.

Desde que se retiró de la primera línea política, era muy activo en la vida cultural de Lleida. En 2013 presentó su último libro, el poemario Paraules a les dones, en el Cafè del Teatre. Ayer, las redes sociales se llenaron de mensajes de pésame por este activista cultural leridano. “Lleida y el país pierden a un ciudadano activo, implicado, nunca callado ni indiferente”, escribió Ernest Maragall.

Avui ens ha deixat en Pep Mòdol Pifarré, sociòleg, polític i persona entregada al màxim en tot allò relacionat amb el món de la cultura (fidel col·laborador d’aquesta casa) i en tot allò que feia gran les terres de Lleida. La seva empremta a Almacelles va ser, fa uns pocs anys, molt important. Ens queda un dels projectes més importants de la vila en què va col·laborar d’una forma molt activa: un recorregut per l’evolució de la humanitat a través de diferents elements escultòrics que podem descobrir al Parc d’Europa.

Però la seva col·laboració no acaba aquí. El museu va ser un espai on ell va fer diferents aportacions a nivell d’exposicions i, com no podia ser d’una altra manera, engrescant una de les artistes lleidatanes més importants i que avui tampoc està entre nosaltres, la Rosa Siré, en la creació del mural que presideix la sala d’exposicions temporals. I encara que sembli estrany, la seva mà va arribar, fins i tot, al recinte de les piscines municipals, amb una escultura del projecte cultural Kayart. On hi havia cultura i coneixement, allí era ell. Ens ha deixat, però a Almacelles la seva obra i el seu bon fer quedaran per sempre. Gràcies, Pep!

tracking