SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Anaïs

Manobens és la segona generació que està al capdavant del seu celler familiar, ubicat a Sant Sadurní d’Anoia. La seva àvia, la Maria Rigol Ordi, va decidir als anys 80 elaborar els seus propis vins. Fins aleshores la família sempre havia treballat per donar raïm a altres productors. Fins i tot, havien fet vins en punta (argot que defineix el fet de vendre les ampolles ja fermentades però a falta d’acabar en un altre celler).

Des de sempre, l’aposta de la Maria ha estat utilitzar varietats locals per fer els seus vins. La trilogia típica de la regió, encapçalada per els raïms macabeu, xarel·lo i parellada, que és la base dels seus caves, es barregen amb la chardonnay per elaborar el seu Mil·lenni. Un Brut Nature Reserva que elaboren des de l’any 2000 en homenatge al canvi de segle. El seu rosat, del qual ja en vàrem parlar fa mesos, és fet amb

pinot noir

. Avui us volem explicar el seu cava en format màgnum. Un cava de cupatge clàssic i elaborat sense sucre, Brut Nature. Des que varen sortir al mercat, els caves elaborats per l’equip de Maria Rigol són vins molt sincers. Sempre expressen les característiques dels raïms amb què s’han fet. Un macabeu plantat a la zona del Baix Penedès a uns 200 metres d’alçada, combinat amb un xarel·lo de la zona del Garraf i una parellada de molta expressió del prelitoral. Són les zones on reposen els raïms en cada paisatge. Els seus màgnums són batejats amb el nom de l’anyada en lletres com el que podeu veure a l’etiqueta. A nivell de consum, hem de dir que una ampolla màgnum (1.5 litres) sempre fa molt honor en una taula i si és per celebrar quelcom, encara més. Delicades aromes a fruita blanca, pera, poma i fins i tot nectarina. Són l’expressió en nas d’aquest màgnum. El Mediterrani està present en els seus aromes. La seva fina bombolla (expressió de la seva bona fermentació dins de cada ampolla) així com el seu pas de boca fruitós i delicat el fan ideal per compartir amb amics, família i, fins i tot, entre desconeguts.

tracking