SEGRE
Per una coca de 23 cm. de diàmetre

Per una coca de 23 cm. de diàmetreCHUS CASTRO

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Comencem a preparar la coca blanquejant els ous amb el sucre, fins que doblin el volum. A continuació hi incorporem l’oli a poc a poc i, tot seguit, el iogurt. Tamisem la farina i l’anem afegint a la mescla a poc a poc, juntament amb el llevat en pols i remenant suaument fins a aconseguir una mescla homogènia. Hi incorporem la ratlladura de gingebre i la canyella. Mesclem suaument. Aboquem la preparació en un motlle prèviament greixat amb una mica d’oli d’oliva.

Traiem el cor de les mançanes, les pelem i en tallem dues per la meitat. Les laminem fent petits talls sense arribar al fons de cada peça. Les altres dues mançanes les tallem en quarts i les laminem igualment. Ruixem amb el suc de llimó per evitar l’oxidació. Col·loquem les quatre meitats de poma a la massa en forma de creu, pressionant lleugerament. Acabem de decorar amb els quarts de mançana que ens queden. Barregem una cullerada de postres de sucre amb mitja cullerada de canyella. Empolsinem els trossos de fruita amb aquesta preparació.

A partir d’ara ja podem enfornear a 180 graus durant uns 35 o 40 minuts o bé fins que punxem amb una agulla i aquesta surti seca. Ho traiem del forn i ho deixem refredar damunt d’una reixeta.

Finalment, abans de servir-ho ho podem decorar amb una mica de sucre de llustre.

Per una coca de 23 cm. de diàmetre

Per una coca de 23 cm. de diàmetreCHUS CASTRO

tracking