x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

Contra les 'fake news'

Actualizada 16/04/2019 a las 11:03
Contra les ‘fake news’

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Contra les 'fake news'

SEGRE
Contra les ‘fake news’

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Contra les 'fake news'

SEGRE

Una de les darreres grans preocupacions que han arribat juntament amb les grans plataformes socials i de difusió han sigut les notícies falses. Parlem de la postveritat i de la ràpida circulació que té qualsevol tipus d’informació, ja sigui verídica o no ho sigui, a través de, per exemple, WhatsApp. Davant la proximitat de dues jornades electorals, darrerament han aparegut al nostre país dues eines creades per periodistes que tenen com a objectiu lluitar contra la difusió d’aquestes fake news. Els parlo, en primer lloc, de Newtral, una startupcreada per la periodista Ana Pastor que treballa per desmentir o afirmar totes les informacions que els arriben i que circulen lliurement per la xarxa. Per exemple, sobre un vídeo d’una explosió d’una central hidroelèctrica suposadament a Veneçuela, Newtral va assegurar que es tractava, en realitat, d’un incident de l’any 2015 a la Xina. Un altre exemple el trobem en les cadenes de missatges reenviats a través de WhatsApp, un dels quals assegurava que Pedro Sánchez havia tret la creu de l’església de la declaració de la Renda. Una altra tasca periodística desmentia aquesta afirmació. A més a més, des de la mateixa pàgina donen algunes eines per tal de neutralitzar la notícia falsa al moment.

Des de fa poc hem conegut també l’existència d’una nova plataforma, que en aquest cas treballa en català. Es tracta de Verificat, una plataforma informativa per afirmar o desmentir rumors i notícies falses. Els usuaris, pel seu compte, també poden participar-hi enviant les notícies que creuen que poden ser falses, per tal que aquestes plataformes, tant Newtral com Verificat, puguin realitzar les seves tasques periodístiques, anomenades, altrament, com a Fact-checking o verificació dels fets, una nova tendència periodística que vol atacar l’univers de les i que ja s’ha fet altament popular a altres països, com poden ser França o Anglaterra. Per tal d’arribar al màxim públic possible i contrastar el més ràpid possible les informacions falses, Newtral i Verificat tenen una alta presència a totes les xarxes.

Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre