SEGRE
Energia de bon matí

Energia de bon matíJUDITH BASOLS

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Per T’aixeques

amb el cap emboirat i poca energia? Practica aquesta respiració després de llevar-te i veuràs que estaràs amb el cap ben clar i atent! Avui brillaràs!

Si ets de les persones a les quals els costa llevar-se i sents pesadesa al cos mentre et despertes. Si els llençols se t’enganxen i els ulls no es volen acabar d’obrir. Si el teu cap va lent quan engegues el teu dia… Sàpigues que el teu dia pot començar d’una altre manera!

El cos està ideat per a viure des del seu màxim potencial. Em llevo amb energia, ganes i alegria. Tenim un secret per a revertir aquest estat:

Kapala

en sànscrit significa “crani”.

Bhati

significa “el que dóna claredat”.

Kapalabhati és la pràctica que treu la pesadesa del cap. Per això li diem la respiració del crani brillant. És una respiració abdominal sense retenció de l’alè. Es respira per les dos fosses nassals. El procés és una successió de expiracions curtes, fortes, rítmiques, ràpides i contundents. En aquest tipus de respiració l’expiració és activa i brusca i la inspiració és passiva.

És un pranayama (pràctica respiratòria) diafragmàtic, on el tòrax es queda immòbil. Estàs preparada? Seu còmoda al teu coixí o en una cadira. Tanca els ulls, arrela les teves natges i estira la teva columna cap el cel. Les cames i el tronc queden en un angle de 90 graus. Inhala i deixa que el teu tòrax s’enlairi i creixi en perímetre. Exhala i relaxa tota la panxa. Contrau contundentment els rectes abdominals (la panxa) mentre l’aire surt del cos de cop. Relaxa els músculs abdominals mentre observes que l’aire hi entra sol. Contrau de nou i l’aire surt. Relaxa la panxa i l’aire entra.

Entra amb un ritme d’entre 60 i 120 repeticions per minut. La inspiració ha de durar el triple que l’expiració. L’expulsió s’ha de controlar a la zona de la glotis, en comptes de les foses nasals.

Per començar, pots fer tres sèries d’un minut descansant tres respiracions complertes entre cada sèrie. Les respiracions complertes es realitzen omplint d’aire tota la capacitat pulmonar d’una manera orgànica. Són respiracions profundes i plenes. Practica aquesta respiració aplicant els gestos de les mans que més et convinguin.

tracking